Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ACEEEO va decide, prin vot, până vineri, asupra excluderii comisiilor electorale din Federaţia Rusă şi Belarus

AEP

Adunarea Generală a Asociaţiei Oficialilor Electorali Europeni (ACEEEO) va decide, prin vot, până vineri, asupra propunerii de excludere din asociaţie a Comisiei Electorale Centrale a Federaţiei Ruse şi a Comisiei Centrale pentru Alegeri şi Organizarea de Referendumuri din Republica Belarus, anunţă Autoritatea Electorală Permanentă.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri, la propunerea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, în calitate de preşedinte al ACEEEO, a fost convocată, miercuri, o şedinţă extraordinară a Comitetului Executiv al Asociaţiei în vederea excluderii sau suspendării celor două comisii din Rusia şi Belarus.

"Membrii Comitetului Executiv au analizat modalităţile de exprimare a opţiunilor de vot a statelor membre ACEEEO privind modificarea statutului de membru al celor două organisme de management electoral şi au decis să înainteze Adunării Generale a Asociaţiei propunerea privind excluderea acestora. Potrivit procedurii de vot agreate, membrii Adunării Generale a ACEEEO îşi vor exprima votul în scris, până vineri", precizează sursa citată.

Mituleţu-Buică a transmis că îşi manifestă solidaritatea faţă de Ucraina, susţine valorile şi aspiraţiile democratice ale poporului său şi "aşteaptă cu interes decizia finală a membrilor Adunării Generale a ACEEEO".

ACEEEO este o asociaţie regională europeană care promovează alegerile libere, corecte şi transparente, încurajează participarea neîngrădită a cetăţenilor la procesul electoral şi contribuie la consolidarea democraţiei în lume, menţionează AEP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.