Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aceste firme de apartament care ne modernizează Armata

baza aeriana

Achiziții pe bandă rulantă la Ministerul Apărării. O firmă de apartament, cu doar doi angajați, a câștigat prin negociere directă cu MApN un contract de un million de euro pentru modernizarea bazei aeriene de la Fetești. Cu alte cuvinte, o firmă privată, care se ocupă cu reabilitarea termică a blocurilor, va lucra la infrastructura aeriană a bazei aeriene Fetești, care găzduiește avioanele F-16, după cum informează România Liberă.

Vezi si: DETALIUL pe care NIMENI nu l-a OBSERVAT: Ce a spus, de fapt, Sebastian Ghiță / VIDEO

O altă  firmă privată care se ocupă cu producția și montarea de materiale PVC va livra bărci pentru transportul militarilor pe misiuni pe mare, potrivit Realitatea TV. Și în acest caz contractul a fost atribuit fără licitație.

Nu ar fi nici prima nici ultima decizie a Ministerului Apărării care ridică serioase semne de întrebare. Potrivit surselor noastre, instituția a atribuit un contract consistent, de aproximativ 70 de milioane de euro, pentru modernizarea elicopterelor. Un cadou la final de an pentru IAR Ghimbav, care potrivit MApN ar fi singura care dispune de tehnologia necesară reabilitării elicopterelor. Pentru IAR a fost o dublă lovitură, pentru că acțiunile pe bursă aproape s-au dublat când s-a aflat informația.

Interesant este că atribuirea contractului s-a făcut în ultimele zile ale anului, când fostul Guvern nu mai era abilitat să ia astfel de decizii. În plus, președintele PSD Liviu Dragnea ceruse răspicat Guvernului aflat la final de mandat să stopeze cheltuielile militare care nu au aprobarea Parlamentului.

Citește și: JAF SPECTACULOS: A FURAT 5,5 milioane de euro chiar de sub ochii bijutierului

De altfel, Ministerul Apărării și-a făcut un obicei să atribuie direct IAR Ghimbav contracte privind reparații de complexitate medie, reparații capitale și modernizare pentru elicoptere Puma sau Alouette care bat spre 40 de ani vechime. Aparate de zbor care au devenit adevărate găuri negre: înghit milioane de euro, bani cu care ar putea fi cumpărate aparate de ultimă generație.

Ne întrebăm dacă  urmărește cineva câte ore zboară efectiv aceste elicoptere peticite an de an. Și cine are interesul să semneze aceste contracte păguboase în condițiile în care Armata română suferă categoric la capitolul Înzestrare iar statele membre NATO fac achiziții de tehnică militară și echipamente noi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.