Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aceste picături de ochi provoacă orbire, infecții puternice și chiar deces

picaturi

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA a avertizat împotriva utilizării unor picături pentru ochi fabricate în India de compania Global Pharma Healthcare, asociate cu contractarea unei bacterii rezistente la medicamente care a dus la evenimente adverse la cel puţin 55 de pacienţi în Statele Unite, inclusiv infecţii, orbire şi un deces, transmite Reuters.

Agenţia a declarat săptămâna trecută că picăturile pentru ochi Artificial Tears produse de Global Pharma Healthcare Pvt Ltd din India ar putea fi contaminate cu bacterii, iar compania a încălcat bunele practici de producţie, informează News.ro.

Global Pharma Healthcare, cu sediul în oraşul Chennai din sudul Indiei, a declarat miercuri că a emis o rechemare voluntară la nivelul consumatorilor a unor loturi neexpirate de picături oftalmice, care au fost distribuite în Statele Unite de EzriCare LLC şi Delsam Pharma.

Global Pharma Healthcare nu a răspuns imediat unei cereri Reuters de a solicita comentarii cu privire la declaraţia FDA.

EzriCare a declarat într-un comunicat că a oprit distribuirea şi vânzarea ulterioară a picăturilor pentru ochi şi că nu a avut cunoştinţă de vreo testare care ”leagă definitiv” focarul bacterian de produs.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.