Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acestea sunt cele mai surprinzătoare și puțin cunoscute lucruri despre Regina Elisabeta a II-a

În ultimii 90 de ani, publicul a aflat nenumărate poveşti şi detalii despre viaţa celui mai longeviv monarh britanic, Regina Elisabeta a II-a, care astăzi îşi aniversează ziua de naştere. Cu toate acestea, există unele aspecte inedite, chiar suprinzătoare, pe care nu mulţi le cunosc.

Nu are paşaport

Regina nu are nevoie de un paşaport pentru a călători, are libertate de mişcare absolută oriunde în lume, şi asta pentru că paşapoartele britanice sunt emise în numele Majestăţii Sale, deci nu-şi poate elibera propriul document.

Citește și: CIUDĂȚENII Cel mai lung covor de rumeguș din lume / VIDEO

Vorbeşte cursiv franceza

Regina Elisabeta a II-a vorbeşte cursiv franceza şi a fost filmată făcând conversaţie în această limbă în timpul întâlnirilor cu oficiali francezi, precum preşedintele Hollande, fără a avea nevoie de interpret.

A lucrat ca mecanic auto

În 1945, pe vremea când era Prinţesa Elisabeta, aceasta s-a înrolat în armată şi a lucrat ca mecanic auto. Când părinţii săi i-au făcut o vizită neaşteptată la baza militară unde activa, regina a fost surprinsă într-o salopetă murdară, meşterind la motorul unei camionete. Se spune, de altfel, că ar fi singurul suvernan care poate schimba o roată sau o bujie.

Citește și: România a fost EXCLUSĂ de la Eurovision

Deţine toate balenele, delfinii şi sturionii din regat

Este destul de cunoscut faptul că toate lebedele nemarcate din Regatul Unit aparţin, de drept, reginei, dar puţini ştiu că monarhului îi este permis prin lege să deţină acei peşti consideraţi regali, cum ar fi balenele, delfinii sau sturionii de pe coasta Marii Britanii.

Are animale exotice

Toată lumea a aflat deja despre căţeii rasa Corgi pe care regina îi deţine şi îi răsfaţă. Nu e la fel de cunoscut faptul că regina are şi doi leneşi (mamifere arboricole) pe care i-a primit în dar în 1968 în timpul unei vizite în Brazilia. A mai primit cadou jaguari şi castori negri din Canada, animale pe care le-a donat Grădinii Zoologice in Londra.

Citește și: Radu Tudor: Aș compara, ceea ce s-a întâmplat la ÎCCJ, cu războiul

A dat primul mail în 1976

Deşi face parte din generaţia în vârstă, Regina Elisabeta a folosit e-mailul încă din 1976, când a trimis prima sa corespondenţă electronică dintr-o bază militară.

Nu are nevoie de permis de conducere

Nu are nevoie de permis de conducere. La fel ca în cazul paşaportului, permisele auto sunt emise în numele Majestăţii Sale. Are dreptul de a conduce şi chiar o face, aşa cum s-a întâmplat vara trecută, când regina i-a arătat fostului rege saudit reşedinţa Balmoral, într-o plimbare cu maşina.

Citește și: Victor Ponta anunță ce trebuie să facă Liviu Dragnea după condamnare: ' Clar?'

Este naşa fratelui Dianei

Pe lângă numărul mare de nepoţi şi strănepoţi, acum în număr de 13, regina are şi 30 de fini. Printre aceştia se află fostul fotomodel Edwina Brudenell şi fratele Prinţesei Diana, contele Charles Spencer.

Şi-a plătit rochia de mireasă cu cupoane de raţie

Din cauza austerităţii de după cel de Doilea Război Mondial, regina a colecţionat cupoane de raţie pentru a plăti materialele din care a fost făcută rochia sa de mireasă. S-a căsătorit în 1947 cu vărul său îndepărtat, Prinţul Philip în cadrul unei ceremonii la Westminster Abbey, difuzate în direct la radio, pentru mai mult de 200 de milioane de ascultători, scrie rador.ro.

Citește și: Minuta ședinței de CONDAMNARE a lui Liviu Dragnea: Ce au precizat judecătorii

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.