Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acești români vor primi noi vouchere: cum poți obține peste 2000 de euro de la Guvern

voucher formare

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a explicat că se lucrează la Guvern pentru introducerea voucherelor de formare profesională, adresat în special tinerilor. Aceste vouchere vor varia de la 2.420,19 RON către suma maximă 9.617,62 RON.

"Chiar dacă numărul celor care sunt plătiți cu salariul minim pe economie a scăzut, totuși, ponderea acestora este semnificativă, fiind un aspect care mă îngrijorează.

Formarea profesională și partea de creștere a competențelor sunt printre responsabilitățile Ministerului Muncii, astfel încât să venim cu o politică de formare profesională prin care competențele angajaților români să crească, iar angajatorii să fie primii interesați să plătească salarii mai mari.

Este foarte important ca piața muncii din România să fie mai puternică.

Anul acesta, va fi finalizat un proiect prin care vom oferi vouchere pentru competențe tinerilor din România, cu care să-și poată dezvolta competențele digitale, lingvistice și competențele verzi, fiindcă aceasta este una dintre tendințele pe piața muncii din România. Deci nu stăm, acționăm!", a spus ministrul Muncii, la Antena 3 CNN.

Cum vor fi acordare voucherele

Costul maxim al serviciilor de formare profesională ce vor putea fi decontate prin utilizarea cupoanelor pentru formare profesională va depinde de tipul și/ sau nivelul cursului de formare profesională (e.g. curs de calificare/recalificare, curs de inițiere/ specializare/ perfecționare/ recunoaștere la nivel de întreprindere), fiind cuprins între 2.420,19 RON și 9.617,62 RON.

Valoarea cupoanelor de formare profesională va depinde în funcție de întinderea ajutorului acordat (care, ca regulă, nu va putea depăși 50% din valoarea costului programului, cu anumite excepții) și numărul de angajați beneficiari.

Noile vouchere, denumite cupoane pentru formare profesională, vor putea fi folosite numai la furnizorii de formare profesională agreați de către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă și doar pe teritoriul României, în termenul de valabilitate și în scopul pentru care au fost acordate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.