Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ACL acuza tentativa de vot multiplu: Buletinele mai multor studenti, retinute la Politie

studenti la vot

Reprezentantii ACL anunta o noua metoda de a frauda alegerile. Acestia acuza implicarea unui partid din arcul guvernamental in retinarea buletinelor studentilor din caminele din Bucuresti care ar urma sa fie folosite in fraudarea alegerilor prin vot multiplu.

Inca din data de 1 octombrie buletinele studentilor au fost retinute de administratorii caminelor si se afla la politie pentru a primi viza de flotant. Insa nici pana acum studentii, in ciuda mai multor incercari, nu si-au putut recupera buletinele. ACL sustine ca un partid din arcul guvernamental ar fi implicat in aceasta strategie de fraudare a alegerilor prin intermediul acestor buletine.

"Alianța Creștin-Liberală a atras atenția de la începutul săptămânii asupra impunerii de către PSD, cu girul prefecților, a unor președinți de secții de votare care sunt membri activi ai partidului condus de candidatul Victor Ponta.

Ne-a fost adus la cunoștință un caz extrem de grav de către un student, administratorii de cămin din Complexul Studențesc Grozăvești-Regie au reținut încă de pe data de 1 octombrie actele de identitate ale studenților care au solicitat viză de flotant și nu le-au eliberat nici până în ziua de azi motivând că procedura este una greoaie datorită numărului foarte mare de solicitări.

Cei mai mulți dintre studenții cărora le-au fost oprite abuziv actele de identitate au încercat pe toate căile să își recupereze documentele. Tot studenții ne-au adus spus că administratorii au procedat la reținerea buletinelor la îndemnul unei organizații de tineret a unui partid politic aflat în arcul guvernamental pentru a le folosi duminică la vot multiplu

Atragem atenția instituțiilor statului, care au obligația de a reglementa și a asigura corecta desfășurare a campaniei electorale, să sancționeze astfel de derapaje de la lege. Solicitam poliției și autorităților competente să efectueze cercetări și să ia toate măsurile necesare pentru eliberarea actelor de identitate și sancționarea conform legii a celor vinovați", precizeaza ACL intr-un comunicat de presa.

PSD, prin vocea purtatorului de cuvant Gabriela Firea, sustine ca aceste acuzatii sunt facute fara temei si ca studentii isi pot ridica oricand buletinele de la politie. Motivul pentru care procedura obtinerii vizei de flotant treneaza inca este pur si simplu numarul mare de solicitari.

„Bineînțeles că nu este nimic ilegal sau politic în cele semnalate de ACL vis-a-vis de situația din unele cămine din Complexul Studenţesc Grozăveşti-Regie, unde buletinele se află la Poliție pentru vizele de flotant.

Dacă cei din ACL ar cunoaște legea, ar ști că în momentul în care studenții se cazează, pe baza contractului de cazare, cărțile de identitate se strâng la administrator și se trimit la secția de poliție pentru viza de flotant. Trebuie înțeles că această procedură se desfasoară centralizat, iar universitățile nu au nicio implicare.

Sunt 23.000 de studenți în campusurile din Sectorul 6, deci trebuie puse 23.000 de vize de flotant. Cazările au ținut până pe 7 octombrie. Astfel, în mai puțin de 20 de zile lucrătoare, şi dat fiind şi numărul mare de cereri, nu a fost timp suficient pentru a fi puse toate vizele. Dar orice student poate să meargă oricând la Poliție pentru a-și cere buletinul.

Cei din ACL încearcă să dea o tentă politică acestui caz, pregătind terenul pentru o înfrângere cu un scor foarte mic prin invocarea unor fraude inventate. Nu este prima oară când oamenii lui Băsescu apelează la o asemenea strategie”, susține purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.