Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ACL: Proiectul de modificare a Codului Penal este o formă de cenzură a presei

ACL 3

Purtatorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, a declarat joi ca proiectul de modificare a Codului Penal reprezinta o forma de cenzura a presei, afirmând ca premierul Victor Ponta sustine 'ideea de bagare a pumnului în gura fata de presa din România care îndrazneste sa dezvaluie fapte de coruptie ale anturajului pesedist din jurul sau'.

'Din punctul vedere al ACL, acest proiect de modificare a articolului 277 din Codul Penal este o forma evidenta de cenzura a presei, de îngradire a libertatii de exprimare a presei', a declarat Alina Gorghiu, într-o conferinta de presa.
Ea a aratat ca Guvernul a dat miercuri, initial, un aviz favorabil pentru aceasta propunere care extinde raspunderea penala în special la jurnalistii care dezvaluie din documentele dosarelor penale, iar premierul Victor Ponta a sustinut într-o declaratie actul normativ, iar ulterior Executivul a dat aviz negativ, dupa reactiile negative din presa.
'Mi se pare inacceptabil ca un Guvern si un premier cum este Victor Ponta sa judece în termeni de oportunitate un aviz. Nu am vazut pâna acum un alt prim-ministru cu o coloana vertebrala atât de îndoita. (...) Nu înteleg absolut nimic din ipocrizia acestui Guvern si a acestui premier care sunt absolut convinsa ca sustine cenzura presei, ca sustine ideea de bagare a pumnului în gura fata de presa din România care îndrazneste sa dezvaluie fapte de coruptie ale anturajului pesedist din jurul lui Victor Ponta', a declarat purtatorul de cuvânt al PNL.
Gorghiu a spus ca fara o lamurire a amendamentelor din acest proiect de lege, din punctul sau de vedere actul normativ nu va fi adoptat de Parlament.
Guvernul a precizat joi ca 'dintr-o eroare tehnica' în comunicatul de presa emis dupa sedinta de guvern de miercuri s-a transmis informatia eronata ca toate proiectele discutate în sedinta au primit aviz favorabil.
'Dintr-o eroare tehnica, în comunicatul de presa de dupa sedinta de guvern s-a transmis informatia ca toate proiectele prezentate în sedinta de guvern au primit aviz favorabil. Pentru corecta informare a opiniei publice, mentionam ca printre cele 37 de puncte de vedere ale Guvernului cu privire la unele proiecte legislative initiate în prezent exista câteva care nu au primit aviz favorabil. Printre acestea se enumera si proiectul de Lege pentru modificarea Legii nr 286/ 2009 privind Codul Penal, referitor la noi pedepse pentru cetatenii care dezvaluie informatii din dosarele penale, care nu a fost avizat pozitiv de catre Guvernul României', informeaza Biroul de Presa al Guvernului într-un comunicat remis AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.