Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ACL se aştepta la o diferenţă mai mică între Ponta şi Iohannis

oltean ioan

Unele organizaţii judeţene nu au dat randamentul dorit în primul tur al alegerilor prezidenţiale  spune  vicepreşedintele PDL, Ioan Oltean. El susţine că astfel de probleme s-au înregistrat "mai ales în judeţe în care liberalii aveau organizaţii mai puternice decât ale Partidului Democrat Liberal".

Pentru Ioan Oltean, rezultatul de la primul tur al alegerilor prezidenţiale "este un scor bun, care în linii mari se înscrie în parametrii pe care noi ni i-am propus. Sigur, unii dintre noi ne aşteptam la un scor mai bun, la o diferenţă mai mică între cei doi protagonişti. Personal, aş fi vrut să fie cinci-şase procente şi cred că s-ar fi putut ajunge acolo, dacă Alianţa s-ar fi mobilizat la maximum în toate judeţele ţării".
Vicepreşedintele PDL precizează că vina nu este a staff-ului de campanie: "Nu e vorba de staff-ul de campanie, pentru că staff-ul de campanie a fost extrem de mobilizat. Sunt însă judeţe cu un potenţial mult mai ridicat, în care noi am crezut şi în care noi am sperat şi care în opinia mea n-au dat randamentul pe care şi l-au propus, pe care ni l-am propus împreună, mai ales în judeţe în care conducerile judeţene se aflau la nivelul Partidului Naţional Liberal, judeţe în care liberalii aveau organizaţii mai puternice decât ale Partidului Democrat Liberal, acolo noi contam pe scoruri mult mai ridicate. Alianţa Creştin Liberală a obţinut un scor foarte bun doar în Transilvania şi acolo în organizaţii în care puternice erau cele ale Partidului Democrat Liberal. Or există zone ale ţării, Muntenia, Moldova, unde Partidul Naţional Liberal avea organizaţii puternice, avea preşedinţi de organizaţii, preşedinţi de consilii judeţene, avea o structură politică împreună cu a Partidului Democrat destul de puternică, dar acolo rezultatele sunt sub aşteptările noastre".
Ioan Oltean anunţă, la RFI, că va urma o analiză în partid: "Evident că în zilele acestea, conducerea Alianţei va trebui să facă o analiză foarte serioasă la nivelul structurilor politice respective, ca să identifice care au fost cauzele care au determinat ca scorul electoral să fie sub cel aşteptat şi pentru a dispune măsuri care să impună revigorarea, mobilizarea, motivarea tuturor membrilor ACL, fie că provin din PNL, fie că provin din PDL, în aşa fel încât să depăşim acele zece procente care ne separă de Victor Ponta şi să câştigăm turul doi al alegerilor. Nu se pune problema unor sancţiuni".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.