Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ACL si PSD fata in fata in Parlament. Ce au stabilit privind dezbaterile

duel, dezbatere

Reprezentantii ACL si PSD s-au aflat luni la Birourile Reunite ale Camerei Deputatilor si Sentului pentru a stabili impreuna cu televiziunea publica si cu radioul public timpii de antena de care vor beneficia cei doi candidati in timpul acestei ultime saptamani de campanie electorala. In acest sens ACL si PSD au ajuns la o intelegere.

"Am raspuns invitatiei Birourilor Permanente Reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului. Am luat la cunostiinta oferta atat de timpi de antena cat si de emisiuni de promovare si de dezbatere din partea postului public de televiziune si a radioului public. Am cazut de acord impreuna cu reprezentantii ACL si ramane de acum sa urmarim acest program.

La TVR oferta a fost incepand de azi si pana joi inclusiv - patru dezbateri - care inseamna sa fie invitati in platou reprezentanti ai domnului Ponta si a domnului Iohannis si a unui moderator - domnul Avram.

Nu exista o oferta pentru  dezbatere fata in fata Ponta-Iohannis (n.r. din patrea TVR)", a explicat purtatorul de cuvant PSD Gabriela Firea.

Neintelegerile intre ACL si PSD persista insa in privinta unei dezbateri fata in fata Pont-Iohannis. Gabriela Firea a explicat ca nu a primit din partea ACL propunerea anuntata de acestia cu privire la organizarea unei dezbateri intre cei doi candidati joi, la Palatul Parlamentului, dar nu a exclus ca o dezbatere sa aiba loc chiar vineri, in ultima zi de campanie.

"Cata vreme nu primim o invitatie oficiala si doar intrebari din partea dumneavoastra, noi nu avem cum sa comunicam cu reprezentantii domnului Iohannis prin intermediul presei. Exista o minima decenta - aceea de a discuta direct. Pana in acest moment nu am primit o solicitare oficiala de a participa la o discutie in vederea organizarii unei emisiuni, in afara de cele patru emisiuni la cele patru posturi de stiri la care Victor Ponta va participa si il asteapta si pe domnul Iohannis.

La mine nu bateti la usi deschise cand afirmati ca un politician considera un post de televiziune nu este propice pentru dezbateri. Cred ca trebuie sa lasam orgoliile laoparte si sa ne prezentam acolo unde toti liderii mari ai lumii participa la dezbateri. Nu trebuie sa inventam apa calda, trebuie sa respectam regulile democratice.

Daca domnul Iohannis nu vrea sa vina la toate cele patru dezbateri, ar fi formidabil sa accepte macar doua dezbateri. Noi avem un program pe care vi-l-am anuntat de peste zece zile - Victor Ponta a raspuns invitatiilor televiziunilor de stiri de luni pana joi. Este prematur sa va spun acum daca este posibil ca vineri sa se mai poata organiza, daca nu  exista alt program facut in prealabil", a explicat Firea jurnalistilor.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.