Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ACL va "spiona" alegatori in sectiile de votare

alegeri

Numarul mare de alegatori pe listele suplimentare au ridicat mult esemne de intrebare atat in tabara ACL cat si in tabara PSD. Ambele s-au acuzat direct sau indirect de practicarea turismuli electoral. Cert este ca 1 milion de persoane au votat pe liste suplimentare.

Pentru a evita o eventuala fraudare a votului in turul doi, ACL a venit cu o idee inedita - ii va "spiona" pe alegatori in sectiile de votare. Adica va desemna observatori care sa filmeze persoanele care voteaza pe listele suplimentare, cel putin in judetul Hunedoara, unde 8,32% din totalul votnatilor din turul I au votat pe liste suplimentare, potrivit presei locale.

“Acest fapt este numărul neobișnuit de mare al alegătorilor pe listele speciale, adică alegători care au votat în altă localitate decât cea în care domiciliază. Pentru a evita orice suspiciuni la turul II, Alianța Creștin Liberală a desemnat observatori pentru a supraveghea votarea într-un număr de 456 de secții de votare din județul Hunedoara, observatori care vor monitoriza și filma grupurile de persoane care votează pe listele suplimentare, pentru a evita suspiciunile legate de fraudarea alegerilor”, se arată într-un comunicat semnat de prim-vicepreşedintele ACL Hunedoara, Tiberiu Balint.

ACL subliniaza ca votul multiplu este o fapta penala si cazurile depistate vor fi sesizate politiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.