Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acord de colaborare între Camera de Comerţ şi Industrie a României şi Camera Economică a Republicii Macedonia de Nord

B92
Macedonia

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a semnat un acord de colaborare cu Camera Economică a Republicii Macedonia de Nord, în scopul dinamizării relaţiilor bilaterale economice dintre cele două state, informează joi CCIR.

Potrivit unui comunicat, documentul a fost semnat în cadrul Forumului Economic Macedonia de Nord - România, desfăşurat, miercuri, 30 iunie, la Skopje - Macedonia de Nord, şi urmăreşte să genereze şi să stimuleze oportunităţi de afaceri pentru companiile româneşti şi nord-macedonene, inclusiv prin facilitarea schimbului şi diseminării informaţiilor comerciale, contacte directe între companii, precum şi încurajarea participării oamenilor de afaceri la evenimente internaţionale, organizate în cele două ţări.

"Macedonia de Nord este o ţară cu un mare potenţial de dezvoltare, iar realizările recente pe scena internaţională a diplomaţiei şi politicii vin ca o confirmare a acestui fapt. CCIR îşi exprimă întreaga disponibilitate pentru a oferi, în limitele competenţelor sale, sprijinul necesar organizaţiilor de afaceri din Macedonia de Nord pentru îndeplinirea paşilor necesari din cadrul procesului de aderare, valorificând experienţa anterioară a României. Acordul de colaborare va promova schimbul de bune practici legate de strategiile de promovare a oportunităţilor economice şi comerciale pe care ambele ţări le pot oferi, cu accent pe sectoarele industriale cheie ale celor două state, precum: energie, infrastructură, transporturi, IT&C şi industria alimentară", a declarat vicepreşedintele CCIR, Aurelian Gogulescu, informează Agerpres.

Potrivit datelor ONRC, volumul total al schimburilor comerciale România-Macedonia de Nord însuma 301,9 milioane de euro, la sfârşitul anului 2020. La nivelul lunii iunie 2021, în România activau un număr de 96 de companii nord macedonene, cu o valoare totală a capitalului social subscris de 246.546 euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.