Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Administrația Biden și republicanii din Congres ajung la un acord pentru a crește numărul vizele pentru cetățenii afgani

shutterstock.com
casa alba

Administraţia preşedintelui american, Joe Biden, a ajuns la un acord de compromis cu republicanii din Camera Reprezentanţilor pentru a creşte numărul vizelor de relocare în cazul afganilor care au lucrat pentru Statele Unite, au anunţat, marţi, membri ai Congresului SUA, informează Rador Radio România.

Se preconizează că limita autorizată de Congres, de 38.500 de Vize Speciale de Imigraţie (SVI), ce oferă o cale către cetăţenia americană, să fie atinsă în august, când se împlinesc trei ani de la retragerea trupelor SUA din Afganistan. Republicanul care conduce Comisia pentru Afaceri Externe din Camera Reprezentanţilor, Michael McCaul, a declarat că acordul ar permite emiterea a încă 12.000 de vize.

Administraţia Biden ceruse 20.000. "Casa Albă şi liderii din Congres au convenit să acorde încă 12.000 de Vize Speciale de Imigraţie cetăţenilor afgani care au ajutat Statele Unite", a declarat McCaul în timpul unei audieri, adăugând că acordul se va regăsi în legea de finanţare a operaţiunilor străine ale Departamentului de Stat. Cu toate acestea, acordul este mult sub cererea de vize pentru afgani, iar programul ar urma să expire în 2026.

Până la 1 martie, erau peste 80.000 de afgani în stadiu de procesare a vizei, iar aproximativ un sfert dintre aceştia au obţinut aprobare pentru interviuri finale şi verificare în afara teritoriului Afganistanului, potrivit unui oficial al Departamentului de Stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.