Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acord între Rusia și Coreea de Nord: Sute de coreeni ar urma să fie trimiși în Ucraina

coreeni

Între 300 și 500 de oameni vor fi probabil trimiși în Ucraina la mijlocul lunii februarie sau martie, anunță televiziunea israeliană i24news.

Coreea de Nord a ordonat companiilor comerciale să trimită personal selectat în regiunea Donbas din estul Ucrainei, ocupată de Rusia, pentru a participa la lucrări de construcție, a relatat joi presa.

O sursă citată de Daily NK a declarat că ordinul guvernamental care a cerut desfășurarea de tineri cu vârste cuprinse între 19 și 27 de ani a fost emis la 20 ianuarie. Acesta a enumerat mai multe societăți comerciale, inclusiv Cholhyon Construction, afiliată Ministerului Apărării din Coreea de Nord, și Kumrung Construction, legată de Ministerul Securității Sociale.

Militari, dar nu pe front

Publicația a sugerat că Coreea de Nord va trimite soldați și personal de poliție în Ucraina. De asemenea, reportajul a citat o sursă din Rusia care susține că Phenianul le-a spus companiilor să finalizeze selecția personalului până la sfârșitul lunii ianuarie.

Potrivit sursei, este posibil ca personalul să fie trimis în Ucraina la mijlocul lunii februarie sau în martie. Primul lot de personal este posibil să fie format din 300 până la 500 de oameni, a adăugat sursa.

Nu a fost precizat ce fel de lucrări vor efectua nord-coreenii în Ucraina. Cu toate acestea, reportajul a precizat că este puțin probabil ca aceștia să lupte ca mercenari.

Reportajul a citat un acord între Phenian și Moscova care ar conține o clauză care ar proteja nord-coreenii de implicarea în acțiuni militare. Astfel, personalul selectat ar participa probabil la lucrările de reconstrucție și la refacerea clădirilor și drumurilor distruse în timpul războiului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.