Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acord istoric după 7 ani de negocieri: Uniunea Europeană și China au bătut palma pe tratatul în domeniul investiţiilor

ue china

Uniunea Europeană şi China au ajuns, miercuri, la un acord de principiu pentru semnarea unui Tratat bilateral în domeniul investiţiilor, anunţă Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene.

Citește și: VIDEO George Simion (AUR) începe dezvăluirile din 'cuibul de viespi': Sistemul ne dă tărcoale și a încercat să cumpere unii colegi de-ai mei

"Astăzi, Uniunea Europeană şi China au finalizat cu un acord de principiu negocierile pentru un acord în domeniul investiţiilor. Este vorba de un acord mai echilibrat pentru oportunităţi comerciale şi de afaceri", a declarat Ursula von der Leyen, prin Twitter.

Ursula von der Leyen a participat miercuri la o reuniune prin videoconferinţă cu Charles Michel, preşedintele Consiliului European, cu preşedintele Chinei, Xi Jinping, cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, şi Emmanuel Macron, preşedintele Franţei.

"Uniunea Europeană are cea mai mare piaţă unitară din lume. Suntem deschişi activităţilor de afaceri, dar suntem ataşaţi reciprocităţii, standardelor concurenţiale egale şi valorilor", a precizat Ursula von der Leyen.

"Vom îmbunătăţi situaţia printr-un tratament mai corect aplicat companiilor noastre. Prin transparenţă asupra subvenţiilor şi regulilor aplicate companiilor de stat, prin acces mai mare pe piaţă, certitudine şi predictibilitate pentru companiile UE, prin oprirea transferurilor forţate de tehnologie şi a altor practici care generează perturbări", a subliniat preşedintele Comisiei Europene.

"Acest acord va susţine interesele europene şi va promova valorile centrale. Ne oferă instrumente de eradicare a muncii forţate. Asumăm alături de China angajamentul de a proteja clima în virtutea Acordului Paris şi de a promova multilateralismul bazat de reglementări", a explicat Ursula von der Leyen.

"După negocieri intense purtate de Comisia Europeană, Uniunea Europeană şi China au concluzionat în principiu negocierile pentru semnarea unui Acord Complet de Investiţii. (...) Acordul are o importanţă majoră din punct de vedere economic şi prevede, de asemenea, obligaţii pentru o relaţie bilaterală de investiţii axată pe valori în sensul dezvoltării sustenabile. (...) Acordul conţine şi angajamente importante în domeniul mediului şi climei, inclusiv de implementare efectivă a Acordului Paris, şi în domeniul standardelor de muncă", anunţă Comisia Europeană, într-un comunicat postat pe site-ul propriu.

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a declarat, potrivit agenţiilor Xinhua şi Reuters, că acordul va crea pieţe mai mari şi un mediu de afaceri mai bun pentru companiile chineze şi cele din UE. Acest acord evidenţiază determinarea şi încrederea Chinei de a se deschide, a subliniat Xi Jinping, notând că tratatul va stimula relansarea economiei mondiale după criza pandemiei, va promova globalizarea economică şi comerţul liber.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.