Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acord istoric: Separatiştii din Donbas şi autorităţile din Ucraina fac schimb de prizonieri

Donbas

Se pare că separatiştii din Donbas şi autorităţile din Ucraina au dat-o la pace. Nu este vorba despre pace, ci despre un schimb de prizonieri. Autoritățile ucrainene și separatiștii sprijiniți de Rusia din Donbas au căzut de acord asupra unui amplu schimb de prizonieri, care urmează să aibă loc pe 27 decembrie, conform bucpress.eu.

Citește și: Pe banii noștri! Fostul soț al Olguței Vasilescu face încă o numire controversată la ASF

Potrivit informaţiei difuzate de Radio Europa Liberă, anunțul a fost făcut în data de 25 decembrie de liderii separatiștilor, la Moscova, iar înțelegerea a fost confirmată ulterior de autoritățile de la Kiev.

Citește și: De unde atâția bani?! Averea URIAȘĂ a lui Liviu Tit Brăiloiu, parlamentarul PSD care a înjurat-o pe senatoarea USR, Florina Presada

Irina Gherașcenko, reprezentanta guvernului ucrainean pe probleme umanitare în Grupul Trilateral de Contact pentru reglementarea conflictului din Donbas, a spus că separatiștii vor elibera 74 de prizonieri ucraineni, iar Kievul este dispus să elibereze 306 de prizonieri „în cazurile permise de legislația ucraineană”. Gherașcenko a scris pe pagina sa de Facebook că schimbul a fost aprobat de președintele Petro Poroșenko și că partea ucraineană a fost dispusă să-l realizeze chiar mai devreme.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.