Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acord pentru un guvern de coaliţie în Kosovo

twitter.com
kosovo

Coaliţia de centru-dreapta condusă de Partidul Democratic din Kosovo a încheiat luni cu Noua Alianţă pentru Kosovo o înţelegere care pune capăt unui blocaj politic de aproape trei luni şi permite formarea unui nou guvern, informează Reuters. Conform acordului, partidele şi minorităţile etnice vor dispune de 63 de mandate din cele 120 ale parlamentului kosovar.

Se aşteaptă ca preşedintele Hashim Thaci să îl desemneze ca premier pe Ramush Haradinaj, din partea coaliţiei de centru-dreapta, în care sunt reprezentaţi luptătorii de gherilă din războiul de independenţă din 1998-1999, împotriva sârbilor. Haradinaj a fost judecat pentru crime de război şi achitat de două ori de Tribunalul Penal Internaţional. El a mai fost prim-ministru în Kosovo, pentru scurt timp, în 2005, conform Agerpres.

Noua Alianţă este condusă de Behgjet Pacolli, care are şi cetăţenie elveţiană şi este considerat de presa locală cel mai bogat kosovar. În anii 1990, el a obţinut mai multe contracte cu statul rus pentru renovarea unor clădiri publice din Moscova, iar în urmă cu aproximativ 10 ani şi-a mutat afacerile în Kazahstan. Nu se ştie ce post va deţine el în viitorul guvern de la Pristina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.