Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acord privind schimbările climatice: Trump, 'de partea greşită a istoriei', consideră Ban Ki-moon

ban ki-moon

Fostul secretar general al ONU Ban Ki-moon a afirmat miercuri că decizia preşedintelui Donald Trump de a retrage SUA din acordul de la Paris privind schimbările climatice îl plasează pe acesta 'de partea greşită a istoriei', relatează AFP. 'Dat fiind că schimbarea climatică nu poate fi oprită, solidaritatea noastră, efortul nostru comun, nu mai pot să înceteze', a declarat Ban Ki-moon la un forum la Madrid.

El şi-a exprimat 'profunda preocupare' în ceea ce priveşte decizia preşedintelui SUA de a-şi retrage ţara din acordul istoric împotriva schimbărilor climatice adoptat în decembrie 2015 la Paris sub egida ONU. 'Cred că preşedintele Trump este de partea greşită a istoriei', a adăugat responsabilul sud-coreean, care s-a aflat la conducerea ONU între 2007 şi 2016.

Acordul - neconstrângător - ce vizează pe termen lung limitarea creşterii temperaturii globale la sub 2 grade Celsius faţă de perioada preindustrială a fost adoptat de 195 de ţări, în perioada în care Ban Ki-moon era secretar general al ONU şi Barack Obama era preşedintele SUA. Donald Trump a anunţat la începutul lunii iunie decizia de a-şi retrage ţara din acord, afirmând că acest acord nu este benefic pentru economia ţării, conform Agerpres.

Decizia lui Donald Trump i-a adus acestuia o avalanşă de critici din partea comunităţii internaţionale, omologul său francez Emmanuel Macron calificând-o drept 'greşeală pentru viitorul planetei noastre'. China şi UE au reacţionat reafirmând angajamentul lor în lupta împotriva schimbării climatice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.