Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presa rusă anunță o excepție de la sancțiuni: Acord Rusia-UE pentru tranzitul spre Kaliningrad; Lituania opune rezistență

Daily Mail
Kaliningrad

Uniunea Europeană și Rusia au convenit asupra tranzitului de mărfuri în regiunea Kaliningrad, documentul corespunzător a fost furnizat de Bruxelles la începutul lunii iulie, relatează ziarul Izvestia , citând surse rusești de rang înalt. Potrivit autorităților din Kaliningrad, o notificare oficială în acest sens nu a fost primită.

"Acest document spune că este imposibil să se restricționeze circulația mărfurilor între subiecții Federației Ruse, adică toate mărfurile care merg în regiunea Kaliningrad vor fi eliminate ca excepție de pe listele de sancțiuni. Vorbim atât despre tranzitul feroviar, cât și despre cel auto", a declarat sursa.

Potrivit acestuia, acordul asupra documentului final între UE și Lituania durează de "câteva săptămâni", dar Vilnius "nu vrea să accepte un compromis".

O altă sursă de rang înalt citată de Izvestia a precizat că "excepțiile Kaliningrad" sunt planificate să fie incluse ca un punct separat în cel de-al șaptelea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, pe care UE urmează să îl adopte în iulie.

La 18 iunie, Lituania a blocat tranzitul de mărfuri către regiunea Kaliningrad prin teritoriul său pe calea ferată. Restricțiile au afectat aproximativ 30% din livrările către exclava rusă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.