Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acord semnat între România și Republica Moldova. ANSVSA și ANSA vor coopera în domeniul sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam pesta porcina

Un nou acordul între Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) din România şi Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) din Republica  Moldova, privind cooperarea bilaterală în domeniul sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor, prin care a fost conceptualizat cadrul de cooperare bilaterală între cele două instituții, a fost semnat, anunță reprezentații ANSA într-un comunicat.

„Vom aprecia împărtășirea experienței Autorității Române în procesul de pregătire pentru aderare la Uniunea Europeană și vom face uz de lecțiile învățate de către colegii din România în tot acest parcurs”, a declarat Radu Musteața, director general al ANSA, în cadrul întrevederii cu delegația ANSVSA din România, în frunte cu Dr. Alexandru Nicolae Bociu, președinte – secretar de stat, transmite ZdG.md.

Radu Musteața și-a „exprimat recunoștința pentru deschidere și conlucrare eficientă în asigurarea tranzitului de mărfuri, din R. Moldova prin teritoriul României, în perioada inițierii conflictului militar din Ucraina, dar și a oportunităților oferite de laboratoarele acreditate din România”.

„Pe parcursul mai multor ani, ANSA și ANSVSA au avut o colaborare eficientă în diverse domenii, inclusiv: combaterea focarelor de influență aviară, pestă porcină africană și rabie, contractarea laboratoarelor acreditate din România pentru efectuarea testărilor pe domeniul siguranței alimentelor și sănătății animalelor, asigurarea de comun a „coridoarelor verzi” pentru mărfurile din Ucraina în condițiile conflictului militar din țara vecină”, se menționează în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.