Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acordul comercial nord-american USMCA va intra în vigoare la 1 iulie

Twitter
Robert Lighthizer

Reprezentantul american al Comerţului Robert Lighthizer a anunţat că a notificat Congresul cu privire la faptul că noul acord comercial de liber-schimb între Statele Unite, Mexic şi Canada intră în vigoare la 1 iulie, cu o lună mai tâziu decât data prevăzută iniţial, relatează Reuters.

Mexicul şi Canada au adoptat măsuri în vederea respectării angajamentelor pe care şi le-au asumat în cadrul United States-Mexico-Canada (USMCA), care urmează să înlocuiască Acordul de liber-schimb nord-american (NAFTA/Alena) aflat în vigoare în 1994, a anunţat vineri, într-un comunicat Robert Lighthizer, potrivit news.ro.

Citește și: Medicul Monica Pop sare în apărarea lui Adrian Streinu-Cercel: ‘Manevră politică!’

Anumite sectoare - mai ales industria automobilului - au îndemnat la o amânare a intrării în vigoare a acordului, evocând dificultăţi cu care se confruntă din cauza crizei sanitare a noului coronavirus.

Acordul prevede reglementări mai stricte în domeniile locurilor de muncă şi construcţiei de automobile, însă păstrează nivelul schimburilor comerciale la aproximativ 1.200 de miliarde de dolari - dintre care o treime o reprezintă exporturile agricole americane - între cele trei ţări.

Citește și: Guvernul Orban pregătește măsuri pentru revenirea angajaților la serviciu! În aceste condiții, românilor nu li se va permite accesul la locul de muncă

Potrivit susţinătorilor acordului, 12 milioane de locuri de muncă din Statele Unite depind de acest acord, adoptat de Senatul american în ianuarie, la aproape o lună după Camera Reprezentanţilor.

Donald Trump a denunţat NAFTA drept unul dintre cele mai proaste acorduri din istorie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.