Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acordul cu UE privind perioada de tranziție post-Brexit va fi convenit în termen de 7 săptămâni, anunță May

AP
Theresa May

Premierul britanic Theresa May a declarat vineri că se va conveni asupra unei perioade de tranziţie cu Uniunea Europeană în următoarele şapte săptămâni, şefa guvernului de la Londra încercând astfel să atenueze îngrijorările că ajungerea la un acord s-ar putea prelungi, transmite Reuters, scrie agerpres.ro

Uniunea Europeană a oferit Marii Britanii o perioadă de tranziţie post-Brexit, în care va fi menţinut statu-quo-ul, până la sfârşitul lui 2020. Cele două părţi vizează să ajungă la un acord până la finalul lunii martie, dar menţinerea unor divergenţe pe anumite subiecte îngrijorează mediul de afaceri. 

'În termen de şapte săptămâni, vom avea un acord cu Uniunea Europeană, acesta este calendarul pe care l-au anunţat cu privire la o perioadă de implementare', a declarat Theresa May într-un interviu pentru BBC. 

Premierul britanic, aflat în această săptămână într-o vizită oficială în China, încearcă să-i contracareze pe adepţii liniei dure din propriul partid şi a contestat condiţia Uniunii Europene ca toţi cetăţenii europeni să beneficieze de drepturi egale în Marea Britanie în cei doi ani ai perioadei de tranziţie post-Brexit. 

Theresa May a indicat joi că europenii care vor sosi în Marea Britanie după martie viitor vor fi trataţi în mod diferit de cei stabiliţi deja în această ţară. 

'Persoanele care au venit în Regatul Unit atunci când eram membri ai UE şi-au stabilit anumite aşteptări - au făcut o alegere de viaţă şi şi-au stabilit anumite aşteptări', le-a declarat ea reporterilor înaintea vizitei în China. 

'Sunt foarte clară că există o diferenţă între acei oameni care au sosit înainte ca noi să ieşim (din UE) şi cei care vor veni când ştiu deja că Regatul Unit nu mai este membru al UE', a adăugat Theresa May.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.