Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acordul de împrumut de 48 milioane de euro pentru controlul integrat al poluării cu nutrienţi

klaus iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul privind supunerea spre ratificare Parlamentului a Acordului de împrumut - finanţare adiţională pentru Proiectul privind controlul integrat al poluării cu nutrienţi - dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, informează un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale. Prin acest acord încheiat în aprilie, la Washington, BIRD acordă României finanţare adiţională de 48 milioane de euro pentru controlul integrat al poluării cu nutrienţi.

Acordul vizează protejarea mediului şi reducerea riscurilor de sănătate pentru locuitorii din zonele rurale. Astfel, aproximativ 30.000 de ferme mici vor beneficia de sprijin în vederea colectării gunoiului de grajd şi pentru unităţi de compostare, gestionarea gunoiului de grajd, producţie de biogaz din deşeuri de origine animală şi/sau canalizare şi epurare a apelor reziduale în aproximativ 100 de comune extrem de expuse poluării cu nitraţi.

Proiectul va sprijini eforturile României de a reduce deversarea de nutrienţi (nitrogen şi fosfor) în corpurile de apă din România şi de a respecta la nivel naţional cerinţele Directivei Uniunii Europene privind Nitraţii. Finanţarea adiţională de 48 milioane de euro va completa proiectul sprijinit iniţial în valoare de 50 milioane de euro şi va fi orientată către intensificarea investiţiilor şi practicilor de management în vederea reducerii poluării cu nutrienţi din surse agricole, animale şi umane, domeniu pentru care UE nu alocă granturi României, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.