Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acordul de normalizare a relaţiilor cu Emiratele Arabe Unite a fost ratificat de parlamentul israelian

Kapital
israel EAU

Parlamentul israelian a ratificat joi seara acordul de normalizare a relaţiilor semnat în luna septembrie între Israel şi Emiratele Arabe Unite (EAU), informează vineri AFP potrivit Agerpres.

Optzeci de deputaţi israelieni au votat în favoarea unui acord cu Emiratele şi 13 au votat împotrivă, după mai mult de opt ore de dezbateri în parlament şi un maraton de discursuri, în condiţiile în care peste 100 dintre cei 120 de parlamentari israelieni au luat cuvântul.

Cei 13 parlamentari care s-au opus acordului sunt membri ai Listei Unite a partidelor arabe.

În timpul dezbaterii, premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că "acest acord istoric este urmarea unor eforturi continue", exprimându-şi speranţa că şi alte ţări din regiune vor semna "alte acorduri de pace".

Netanyahu a mai afirmat că Israelul a avut recent şi pentru prima dată contacte cu o ţară din regiune, însă fără a preciza despre ce ţară este vorba.

Acordul cu EAU şi un altul cu Bahrainul au fost semnate oficial pe 15 septembrie la Washington, cu medierea preşedintelui american Donald Trump, pentru a face din aceste state din Golf primele ţări arabe care şi-au normalizat relaţiile cu Israelul, după Egipt în 1979 şi Iordania în 1994.

Aceste acorduri au fost denunţate de palestinieni drept "o trădare" din partea celor două ţări, în condiţiile în care soluţionarea conflictului israeliano-palestinian era până acum considerată o condiţie esenţială pentru normalizarea relaţiilor între Israel şi statele arabe.

Administraţia americană încearcă să convingă şi alte ţări arabe să încheie acorduri de normalizare a relaţiilor cu Israel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.