Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acordul dintre Skopje şi Atena privind noul nume al Macedoniei a intrat în vigoare

The Independent
Macedonia

Acordul dintre Skopje şi Atena privind noul nume al Macedoniei, care se numeşte în prezent Macedonia de Nord, a intrat în vigoare marţi în Macedonia după publicarea amendamentelor la Constituţie, a anunţat guvernul într-un comunicat, relatează AFP preluată de Agerpres.

"Condiţiile pentru intrarea în vigoare a amendamentelor la Constituţia Republicii Macedonia de Nord (...) sunt reunite. Acestea intră în vigoare astăzi, 12 februarie 2019, odată cu anunţul făcut de guvern în Monitorul Oficial", a declarat executivul.

Skopje va notifica Naţiunilor Unite schimbarea numelui în următoarele zile şi după aceea va fi utilizat peste tot în lume, potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului de Externe.

Cele două ţări au semnat în iunie acordul zis de la Prespes (sau Prespa) care schimbă numele Fostei Republici Iugoslave a Macedoniei în "Republica Macedonia de Nord".

Parlamentele macedonean şi grec au adoptat succesiv acest acord care pune capăt unei dispute diplomatice de aproape 30 de ani între cele două ţări şi deschide calea aderării Macedoniei de Nord la UE şi NATO, faţă de care Atena s-a opus constant.A

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.