Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acordul privind evacuarea civililor şi insurgenţilor din Alep a fost SUSPENDAT

AFP
Alep

Acordul privind evacuarea civililor şi a insurgenţilor din oraşul Alep a fost "suspendat" după obiecţii formulate de regimul sirian, a declarat miercuri pentru AFP un responsabil al forţelor rebele şi o sursă apropiată regimului de la Damasc, relatează AFP, potrivit agerpres.

Potrivit rebelilor, regimul şi aliaţii săi, în special iranieni, "au impus noi condiţii" la acord.

Citeşte şi: Pronosticul lui Lavrov: 'Rezistenţa ultimilor rebeli din Alep va mai dura două-trei zile'

La rândul său, sursa apropiată guvernului a afirmat că Damascul nu a fost de acord cu numărul mare de persoane ce urmau să fie evacuate.

"Damascul doreşte de asemenea să aibă o listă cu numele celor care vor fi evacuaţi, pentru a se asigura că nu există niciun ostatic sau prizonier" pro-regim, a declarat sursa apropiata guvernului.

"Acordul este suspendat din cauza blocării sale de către forţelor regimului şi iranieni", a afirmat la rândul său Yasser al-Youssef, un oficial al grupării rebele Nour Din al-Zinki.

"Ei au vrut să lege acest acord de alte chestiuni, în special de situaţia din satele Foua şi Kefraya", două localităţi pro-regim asediate de rebeli în provincia Idleb (nord-vest), a mai spus el.

Citeşte şi: Armata siriană a reluat ofensiva în cartierele rebelilor din Alep

Miercuri, Turcia a acuzat regimul sirian şi grupările armate afiliate că încearcă să împiedice punerea în aplicare a acordului de încetare a focului, care ar fi permis evacuarea civililor şi a rebelilor.

"Vedem că regimul (sirian) şi alte grupuri (care îl susţin) încearcă să împiedice" punerea în aplicare a încetării focului, a declarat pentru presă ministrul turc al afacerilor externe, Mevlut Cavusoglu. "Evacuarea nu poate avea loc", a mai spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.