Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acordul ruso-ucrainean privind cerealele, privit cu scepticism. Ministru german: 'Să ai încredere în cuvântul lui Putin e ca și cum ai crede în Moș Crăciun'

Fabricat in Romania
grau criza alimentara

Oficialii de la Kiev și Bruxelles sunt sceptici că se va ajunge la un acord prin care ucrainenii să-și poată exporta în siguranță milioanele de tone de cereale, blocate acum în porturi de forțele rusești. O negociere în acest sens este mediată de Turcia, iar Vladimir Putin și președintele turc Recep Tayyip Erdogan vor discuta marți pe subiect. Un acord este așteptat să fie semnat săptămâna viitoare, dar prea mult entuziasm nu există.

Cem Özdemir, ministrul german al Agriculturii, a dat de înțeles ca să mai ai acum încredere în Putin, după toate câte a făcut, este pur și simplu o naivitate. Cuvântul lui Putin nu valorează nici măcar hârtia pe care e scris, a spus el. Özdemir a mai susținut că cine crede în vorbele lui Putin ar putea la fel de bine să creadă în Moș Crăciun sau iepurașul de Paște.

„Nu cred că se vor obține prea multe, că acordul se bazează pe cuvântul lui Putin pentru care nu merită să strici nici hârtia pe care e scris. Dacă și acum mai crezi în cuvântul lui Putin, ai putea la fel de bine să crezi în Moș Crăciun sau iepurașul de Paște. E la fel de serios și bazat pe adevăr”, a declarat Cem Özdemir, ministrul german al Agriculturii, la Bruxelles, înainte de a se întâlni cu colegii lui din UE.

La rândul său, ambasadoarea ucraineană Olga Trofimțeva s-a arătat și ea rezervată. „Nu am nicio încredere în Rusia și există niște dificultăți de natură tehnică”, a precizat aceasta, în condițiile în care exportul cerealelor prin porturile ucrainene ar însemna mai întâi deminarea apelor din jur. Perfect îndreptățiți, ucrainenii se tem că deminarea apelor va elibera calea pentru un nou atac rusesc de amploare.

Tocmai de aceea, Gabrielius Landsbergis, ministrul lituanian de Externe, a insistat că portul Odesa, principalul port al ucrainenilor, „trebuie să fie securizat așa încât rușii să nu îl mai atace”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.