Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acţionarii BVB au aprobat un dividend brut pe acţiune de 1,2918 lei pentru anul trecut

BVB

Acţionarii Bursei de Valori Bucureşti au aprobat, miercuri, în Adunarea Generală, distribuirea sumei de 10,4 milioane lei ca dividende pentru anul trecut, respectiv un dividend brut pe acţiune de 1,2918 lei, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul BVB.

"Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor a adoptat următoarele hotărâri: (...) aprobă cu majoritatea voturilor exprimate modul de repartizare a profitului net statutar al societăţii realizat în anul 2022 în sumă de 11.035.706 lei, astfel: alocarea sumei de 637.327 lei pentru rezerva legală şi distribuirea sumei de 10.398.379 lei ca dividende. Aprobarea fixării unui dividend brut/acţiune de 1,2918 lei", se precizează în documentul citat.

Totodată, acţionarii au mai aprobat remuneraţia administratorilor societăţii pentru exerciţiul financiar 2023 în cuantum de 5000 lei net lunar/membru, potrivit Agerpres.

Grupul BVB a afişat un profit net în creştere cu 97% anul trecut, la 10,43 milioane de lei, în timp ce profitul individual al Bursei de Valori Bucureşti s-a cifrat la 11,04 milioane de lei, în creştere cu 34%, comparativ cu 2021, potrivit rezultatelor financiare publicate în luna februarie.

Profitul operaţional BVB individual s-a cifrat la de 9,85 milioane lei, cu 29% mai mare faţă de 2021, pe fondul unor venituri operaţionale de 32,70 milioane lei, în creştere cu 23% a/a, generate de avansul de 25% al veniturilor din tranzacţionare, în principal, al veniturilor din oferte publice-acţiuni, creştere de 4 milioane lei faţă de anul precedent, dar şi al tranzacţiilor pe piaţa principala de acţiuni-regular cu 7%.

Cheltuielile operaţionale, BVB individual, au consemnat un avans de 21%, până la 22,85 milioane lei, evoluţie influenţată, în principal, de creşterea cheltuielilor de personal cu 23% an/an, până la valoarea de 12,16 milioane lei, avansul cheltuielilor cu servicii prestate de terţi cu 22% a/a, până la valoarea de 3,47 milioane lei, urmare a creşterii cheltuielilor cu servicii legate de evenimentele organizate, cel mai important fiind "BVB 140 ani".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.