Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acţionarii Electrica au respins achiziţionarea de către companie a participaţiilor la mai multe societăți comerciale din domeniul energiei

Distributie Energie Electrica Romania
Distributie Energie Electrica Romania

Acţionarii Electrica au respins miercuri, în Adunarea Generală Extraordinară, achiziţionarea de către companie a participaţiilor MT Project BV şi HiTech Solar Investment GmbH în cinci societăţi care deţin şi operează centrale electrice fotovoltaice, participaţii care, împreună, reprezintă 100% din capitalul social al fiecărei societăţi în parte, conform agerpres.

Astfel, conform unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti, acţionarii au respins aprobarea achiziţionării de către Societatea Energetica Electrica a participaţiilor în TCV Impex, ACV Solar Technology, TIS Energy, Delta & Zeta Energy şi în Gama & Delta Energy.

Consiliul de Administraţie al societăţii, a avizat în data de 15 octombrie 2021, în vederea supunerii spre aprobare a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor Electrica, termenii şi condiţiile achiziţionării participaţiilor MTP şi HSI în cele cinci societăţi, care deţin şi operează fiecare câte o centrală electrică fotovoltaică, având împreună o capacitate instalată totală de 30,95 MW, respectiv o capacitate de operare totală limitată la 28,89 MW.

Conform convocatorului pentru AGEA, preţul global al tranzacţiei vizate era de 35 de milioane de euro. Tranzacţia urma să fie finanţată din creditul-punte în sumă de până la 750 milioane euro, care va fi contractat de Electrica de la un consorţiu de bănci format din Erste Bank şi Raiffeisen Bank şi/sau din fonduri proprii ale Grupului Electrica.

Citește și Grupul Electrica așteaptă analiza Consiliul Concurenţei pentru a prelua mai multe companii din piață

"Tranzacţia vizată se încadrează în strategia Grupului Electrica stabilită pentru perioada 2019-2023, în care se are în vedere şi extinderea pe lanţul valoric al energiei electrice, în special în producţia de energie electrică, în particular, din surse regenerabile", se menţiona în convocator.

Consiliul Concurenţei anunţase miercuri că analizează tranzacţia prin care Societatea Energetică Electrica SA intenţionează să preia companiile TCV Impex SA, ACV Solar Technology SA, TIS Energy SA, Delta & Zeta Energy SA şi Gama & Delta Energy SA, pentru a stabili compatibilitatea acesteia cu un mediu concurenţial normal.

Pe de altă parte, acţionarii Electrica au aprobat completarea structurii de garanţii pentru creditul-punte în sumă de până la 750 milioane lei cu caracter neangajant care va fi contractat de Electrica de la consorţiul Erste Bank-Raiffeisen Bank, însoţit de o scrisoare de angajament pentru aranjarea unei emisiuni de obligaţiuni (condiţionată de obţinerea aprobărilor corporative necesare) "pentru a finanţa oportunităţile de creştere anorganică", a cărui contractare a fost aprobată prin Hotărârea AGEA Electrica din 28 aprilie 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.