Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acţionarii Nuclearelectrica au aprobat distribuirea unor dividende în valoare de 498,42 milioane de lei

nuclearelectrica

Acţionarii Societăţii Naţionale Nuclearelectrica au aprobat luni distribuirea unor dividende în valoare de 498,42 milioane de lei, respectiv a unui dividend brut pe acţiune de 1,65306302 lei, conform unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti.

"A fost aprobată propunerea Consiliului de Administraţie privind repartizarea profitului net al exerciţiului financiar 2019 pe destinaţii, valoarea totală a dividendelor brute în valoare de 498.421.396 lei, valoarea dividendului brut pe acţiune în valoare de 1,65306302 lei, data plăţii dividendelor, respectiv data de 25 iunie 2020, şi modalităţile de plată", se menţionează în raport, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Klaus Iohannis anunță noi reguli! Când vor putea ieși din casă persoanele cu vârsta de peste 65 de ani

SNN urmează să emită un comunicat privind plata dividendelor aferente anului 2019 spre informarea acţionarilor cu 30 de zile anterior datei de plată, se mai precizează în raport.

Conform situaţiilor financiare individuale preliminare şi neauditate, Nuclearelectrica a încheiat anul 2019 cu un profit net de 540,943 milioane de lei, cu 31,7% mai mare faţă de cel din anul precedent.

SN Nuclearelectrica SA se axează pe producerea de energie electrică, termică şi de combustibil nuclear. De asemenea, coordonează lucrările de investiţii - dezvoltare, precum şi activităţile de formare şi perfecţionare a resurselor umane din domeniu.

Citește și: Alexandru Rafila: Mai avem 4-5 zile! Vom vedea atunci dacă intensificarea contactelor sociale de Paște va duce la înmulțirea numărului de cazuri de Covid-19

Societatea are două sucursale, fără personalitate juridică, respectiv Sucursala CNE Cernavodă, care exploatează Unităţile 1 şi 2 de la CNE Cernavodă, precum şi serviciile auxiliare, şi Sucursala FCN Piteşti, fabrica de combustibil nuclear. De asemenea, SNN este acţionarul unic al companiei de proiect EnergoNuclear, deţinând 100% din acţiuni.

Nuclearelectrica se află sub autoritatea Ministerului Energiei, statul deţinând 82,48% din acţiuni, Fondul Proprietatea 9,10% şi alţi acţionari 8,42%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.