Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acţionarii OMV Petrom au aprobat distribuirea de dividende în valoare de 1,76 miliarde de lei pentru anul trecut

business-review.eu
OMV Petrom

Acţionarii OMV Petrom au aprobat distribuirea de dividende în valoare brută de 1,76 miliarde de lei pentru anul trecut, potrivit unui comunicat al companiei, remis, marţi, AGERPRES.

"OMV Petrom îşi onorează angajamentele faţă de acţionarii săi, inclusiv statul român, şi alocă dividende la nivelul anului 2019, în pofida mediului volatil şi plin de provocări creat de pandemie. Randamentul dividendelor este unul competitiv, comparativ cu cel al competitorilor noştri regionali. Acest lucru reflectă buna performanţă financiară şi operaţională înregistrată de OMV Petrom într-o perioadă în care rezilienţa industriei noastre a fost pusă de pandemie la grea încercare, de-a lungul întregului lanţ valoric", a declarat Christina Verchere, CEO al OMV Petrom, potrivit agerpres.ro.

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor a aprobat propunerea Directoratului de a distribui dividende în valoare bruta de 0,031 lei/acţiune pentru anul financiar 2020, menţinând acelaşi nivel cu cel din anul financiar 2019. Valoarea totală brută a dividendelor de distribuit se ridică la 1,76 miliarde de lei, reprezentând 136% din profitul net al grupului atribuibil acţionarilor OMV Petrom S.A. pentru anul 2020.

Aproximativ 360 milioane de lei vor fi distribuite către statul român, care deţine, prin Ministerul Energiei, 20,6% din acţiunile OMV Petrom S.A. Din 2005 şi până în 2020, OMV Petrom a distribuit către statul român dividende în valoare de aproximativ 3,5 miliarde de lei (inclusiv sumele care urmează a fi plătite în 2021 pentru anul fiscal 2020).

De asemenea, Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor a aprobat bugetul OMV Petrom S.A. pentru 2021, care prevede investiţii in valoare de 3,3 miliarde lei.

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor a aprobat numirea a patru noi membri in Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom, respectiv Elena Skvortsova, Wolfram Krenn, Răzvan Nicolescu şi Marius Ştefan alături de membrii existenţi Rainer Seele, Johann Pleininger, Daniel Turnheim, Jochen Weise şi Niculae Havrileţ. Mandatul Consiliului de Supraveghere va fi de 4 ani şi va începe din data de 28 aprilie 2021.

Pe baza propunerii Consiliului de Supraveghere, Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor OMV Petrom a aprobat, de asemenea, o Politică de Remunerare, care să fie aplicabilă începând cu anul financiar 2021, pentru Directoratul şi Consiliul de Supraveghere al Companiei.

Remuneraţia variabilă a Directoratului OMV Petrom include criterii direct legate de performanţa sustenabilităţii companiei (rata totală a accidentelor înregistrabile, obiectivele de reducere a emisiilor de carbon, alte KPI-uri HSSE etc.). Acest lucru reflectă angajamentul companiei de a se concentra asupra priorităţilor sociale şi de mediu relevante pentru industria petrolieră şi a gazelor, OMV Petrom şi acţionarii săi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.