Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acţionarii One United Properties decid distribuirea dividendelor de 38 milioane de lei pentru prima jumătate a anului 2023

Money Review
grafice criza datorii economie

Acţionarii dezvoltatorului imobiliar One United Properties au aprobat, în Adunarea Generală de luni, distribuirea dividendelor pentru prima jumătate a anului 2023, în valoare de 38 milioane de lei, aproximativ 0,01 lei per acţiune.

Potrivit unui comunicat al companiei, în prima jumătate a anului 2023, One United Properties a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 843,5 milioane de lei, o creştere de 25% în comparaţie cu S1 2022. Profitul brut a atins suma de 344,5 milioane de lei, o creştere de 16%, excluzând câştigul unic din achiziţia negociată a Bucur Obor recunoscută în S1 2022 în valoare de 94,1 milioane de lei. Profitul net a însumat 286,9 milioane de lei, înregistrând un avans de 13% faţă de S1 2022 (o scădere de 17% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, dacă se include impactul din câştigul unic), potrivit Agerpres.

Suma de încasat în baza contractelor încheiate cu clienţii până la data de 30 iunie 2023 a atins nivelul istoric de 281 de milioane de euro, ca venit suplimentar până în 2025.

În cadrul Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor (AGOA) desfăşurate luni, acţionarii au aprobat plata unui dividend în valoare de 38 milioane de lei, aproximativ 0,01 lei per acţiune, care va fi plătit la data de 31 ianuarie 2024 acţionarilor care deţin acţiuni ONE la data înregistrării din 16 ianuarie 2024.

Politica de dividende a One United Properties prevede plata dividendelor semestrial, cu prima tranşă aprobată în luna septembrie/octombrie a anului, pe baza rezultatelor auditate pentru prima jumătate a anului, iar cea de-a doua tranşă aprobată în aprilie, împreună cu raportul anual auditat, se precizează în comunicat.

"Aprobarea dividendelor pentru prima jumătate a anului 2023, alături de performanţa financiară remarcabilă a companiei în primul semestru al anului, reprezintă o dovadă a angajamentului puternic al One United Properties de a furniza valoare constantă acţionarilor. Iniţiativele noastre strategice s-au tradus în rate solide de creştere şi beneficii tangibile pentru investitorii noştri. Pe măsură ce continuăm să fim pionieri în sectorul dezvoltărilor verzi în România, rămânem dedicaţi creşterii durabile şi îmbunătăţirii randamentelor pentru acţionari", a declarat Claudio Cisullo, preşedintele Consiliului de Administraţie al One United Properties.

În plus, Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA) a aprobat o răscumpărare de acţiuni limitată la 15 milioane de lei şi delegarea puterilor Consiliului de Administraţie în legătură cu majorarea capitalului social pentru executarea programului de alocare a acţiunilor de tip "stock option plan", condiţionată de performanţa Membrilor Executivi ai Consiliului de Administraţie, aşa cum a fost aprobat anterior de acţionari.

One United Properties este un investitor şi dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidenţiale, de birouri şi mixte de ultimă generaţie din Bucureşti. Compania este tranzacţionată la Bursa de Valori Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.