Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acționarii Romgaz resping constituirea unei companii care trebuia să aibă ca obiect principal de activitate furnizarea de gaze naturale și energie electrică

Romgaz

Acționarii Romgaz au respins miercuri constituirea unei companii care trebuia să aibă ca obiect principal de activitate furnizarea de gaze naturale și energie electrică, în asociere cu SAPE, potrivit unui raport remis Bursei de Valori București, anunță MEDIAFAX.

Citește și: PSD lovește în Guvern: A respins proiectul de lege

Constituirea companiei pe acțiuni, denumită Romgaz Furnizare, fusese aprobată de principiu de către acționarii producătorului de gaze la începutul anului într-o altă adunare a acționarilor. Cei doi asociați la proiect, Romgaz și Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE), urmau să intre pe piața consumatorilor casnici, o piață pe care Romgaz are o prezență scăzută în raport cu ceilalți producători de pe piața internă, în principal Petrom. Asta și în condițiile în care la Iernut Romgaz are în construcție o nouă centrală în cogenerare, pe gaze, la cheie, care este parte integrantă din strategia de consolidare a poziției Romgaz pe piețele de furnizare a energiei.

Adrian Volintiru, directorul general al Romgaz, a precizat pentru MEDIAFAX că nu vede decizia ca fiind o problemă majoră și că există posibilitatea ca producătorul de gaze să-și facă propria societate de furnizare și distribuție, fără asocierea cu SAPE.

"Nu este nicio problemă. Acolo am studiat posibilitatea ca Romgazul să-și facă el însuși o sucursală de furnizare și distribuție, nu văd o problemă în asta (decizia acționarilor - n.red.). Vedem ce posibilități legale avem", a spus Volintiru.

Citește și: Ultimă oră-Ce se întâmplă cu ratele tuturor românilor

Acționarii au votat pozitiv însă asupra unui punct ce privește achiziționarea de servicii juridice de consultanță, asistență și/sau de reprezentare juridică externă a Romgaz într-un posibil litigiu cu asocierea DuroFelguera și Romelectro, care se ocupă de dezvoltarea centralei noi de la Iernut, pe fondul întârzierilor.

"Întârzierea cerută de către consorțiu este de 4 luni și este justificată. Până în momentul acesta ei au avut de lucrat la fundație suplimentar 4 luni la începutul lucrărilor din cauza unei reproiectări. Pe asta o acceptăm", spune Adrian Volintiru.

El adaugă că angajarea consultanților este o măsură de siguranță în cazul unui posibil litigiu.

Asocierea ar putea fi dată în judecată în situația în care întârzierile intră în a doua jumătate a anului viitor. Centrala pe gaze de la Iernut, cu o capacitate de generare de 430 de MW, trebuia să fie livrată la finalul lui 2019.

Citește și: Ludovic Orban iese la rampă! Ce se va întâmpla, de fapt, cu vărsta de pensionare

"Suntem companie listată, trebuie aprobarea boardului, care convoacă AGA, care se convoacă în 30 de zile…", mai spune Volintiru.

Statul român este acționarul majoritar al Romgaz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.