Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acţiune de forţă a lui Ludovic Orban: Ce le-a INTERZIS parlamentarilor liberali

Inquam Photos/Octav Ganea
Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, le-a solicitat liberalilor să nu mai semneze proiecte legislative alături de PSD. "În momentul în care un parlamentar vrea să iniţieze un proiect de lege, pentru îmbunătăţirea proiectului de lege să apeleze la susţinerea comisiei de specialitate în domeniul în care vrea să iniţieze acel proiect de lege, să informeze liderul de grup atât la Cameră, cât şi la Senat, în funcţie de calitatea pe care o are de deputat sau de senator, să furnizeze împreună cu comisia de specialitate o argumentaţie pentru susţinerea necesităţii acestui proiect de lege şi le-am mai solicitat colegilor mei să nu mai semneze alături de PSD proiecte legislative, ci, dacă au proiecte legislative bune, să le iniţieze în numele PNL. (...) Noi nu cenzurăm în niciun fel iniţiativa legislativă, ci stabilim un mecanism de informare a liderului de grup, de solicitarea unui punct de vedere din partea comisiei de specialitate, de aducerea la cunoştinţa tuturor colegilor din Parlament, de la Camera Deputaţilor, de la Senat, a membrilor Biroului Executiv şi preşedinţilor de filiale de depunerea acelui proiect de lege şi de argumentaţia care stă în spatele acestui proiect de lege. Aceasta e procedura. (...) Un pic mai mult discernământ şi o mai corectă informare a colegilor de partid nu poate să facă decât bine", a declarat Ludovic Orban, marţi, după şedinţa Biroului Executiv al PNL, conform Agerpres.

Citeşte şi: Avertisment DUR de la Iohannis! Şeful statului a ATENŢIONAT Guvernul în întâlnirea cu Dăncilă şi ministrul Muncii

El a arătat că această procedură va fi discutată în grupurile parlamentare ale liberalilor, iar apoi va fi aprobată în Biroul Executiv al formaţiunii. Orban a precizat că nu există sancţiuni în acest caz, dar că pentru luarea acestei decizii au contat exemplele parlamentarilor Corneliu Olaru, Răducu Filipescu şi Daniel Zamfir. "Conducerea partidului, când va decide că nu este de acord, niciun parlamentar PNL nu va vota acel proiect de lege", a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.