Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acţiune în forţă a poliţiştilor spanioli! 11 români, arestaţi în Toledo - VIDEO

captura Youtube
romani arestati Toledo

Lovitură grea dată unui clan de interlopi de polițiștii spanioli! 11 români au fost reținuți în orașul Toledo după o amplă operațiune de filaj intitulată “SARUT III” întreprinsă de ofițerii spanioli sub acoperire. Potrivit procurorilor, interlopii români se specializaseră în furtul de obiecte personale prin folosirea excesivă a forței, scrie site-ul Ştiri Diaspora.


Persoanele vizate de infractori erau în special bătrânii fără ajutor care erau opriți pe stradă, bruscați, bătuți și deposedați de bunurile de valoare. Cu toate că polițiștii au primit numeroase plângeri, faptul că victimele nu au putut oferi foarte multe informații despre agresori a făcut ca prinderea acestora să fie foarte dificilă.

Potrivit presei locale, anul trecut autoritățile au fost la un pas să reușească destructurarea clanului. Atunci un echipaj al Guardia Civil a surprins doi români când încercau să jefuiască un bătrân. Imediat s-a iscat o bătaie între cei doi hoți și polițiști. Cu toate că au cerut ajutoare și au încercat să-i încătușeze, românii au reușit să fugă cu ajutorul unei mașini furate, au distrus un baraj al poliției și au abandonat mașina în apropiere de Madrid.

Aceasta nu este prima operațiune întreprinsă de autoritățile locale. Începând cu anul 2015, nu mai puțin de 30 de hoți români au fost reținuți și ulterior condamnați pentru furturi cu violență. Modul de operare i-a șocat pe polițiști deoarece aceștia foloseau mijloace complexe de supraveghere a victimelor pentru a obține cât mai multe informații despre acestea.

Clanul este în vizorul autorităților încă din 2015. Polițiștii au arestat în cadrul operațiunilor SARUT și SARUT II 20 de persoane și au interogat alte 30, toate de naționalitate română, acuzate de 85 de infracțiuni.

Citeşte şi: Gigant din petrol şi gaze, veşti BUNE pentru angajaţii săi: a decis MĂRIREA salariilor după modificarea Codului Fiscal .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.