Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acțiunile Alibaba se prăbușesc după suspendarea ofertei publice de 34 miliarde de dolari a Ant Group

realitatea.net
criza bursa

Oferta publică inițială a Ant Group, cea mai mare din lume, în valoare de 34,5 miliarde dolari, a fost suspendată la bursele din Shanghai și Hong Kong, ceea ce a dus a scăderea cu 7% a acțiunilor Alibaba, care deține circa 33% din titlurile Ant, anunță CNBC.

Acțiunile Alibaba au închis cu un minus de peste 8% la bursa din New York, potrivit mediafax.ro.

Citește şi: LIVE TEXT - AMERICA ALEGE. S-au închis toate urnele! Donald Trump: Rezultatele alegerilor au fost 'fenomenale'

Bursa de Valori din Shanghai a explicat suspendarea IPO prin faptul că Ant a raportat „probleme semnificative, cum ar fi schimbări în mediul de reglementare a tehnologiei financiare”. „Aceste probleme pot determina ca firma să nu îndeplinească condițiile de listare.”

Drept urmare, bursa a decis să suspende listarea companiei.

La scurt timp, Ant Group a anunțat că listarea acțiunilor din Hong Kong va fi, de asemenea, suspendată.

Ant Group se pregătea să strângă puțin sub 34,5 miliarde de dolari în ceea ce ar fi fost cea mai mare ofertă publică inițială din lume.

Într-o declarație adresată CNBC, un purtător de cuvânt al Ant Group și-a cerut scuze pentru suspendarea IPO și a spus că va rezolva problemele de reglementare cu bursele de valori din Hong Kong și Shanghai. .

Într-o declarație, un purtător de cuvânt al Alibaba a spus că compania va sprijini Ant Group. „Vom fi proactivi în sprijinirea grupului Ant pentru a se adapta și a adopta cadrul de reglementare”, a spus purtătorul de cuvânt.

În ultimii ani, autoritățile de reglementare chineze au devenit tot mai îngrijorate de creșterea platformelor fintech care oferă împrumuturi, anallizând dacă acestea prezintă un risc sistemic pentru economie. Autoritățile au supravegheat și companii precum Ant Group, despre care consideră că oferă servicii bancare, deși nu sunt bănci.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.