Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acţiunile Apple ating un nou maxim istoric

cdn.wccftech.com
apple

Acţiunile gigantului american Apple ajungeau la un nou maxim istoric la startul şedinţei de tranzacţionare de luni, într-o perioadă în care compania se pregăteşte să lanseze noi update-uri şi produse, inclusiv o cască de realitate mixtă (VR/AR), conform Ziarului Financiar, care citează CNBC.

În prima jumătate de oră a sesiunii de trading de luni, o acţiune Apple atingea 182,85 dolari, peste recordul stabilit pe 3 ianuarie 2022. Acţiunile producătorului iPhone-urilor sunt pe plus cu 39% anul acesta, faţă de 27% în cazul Nasdaq Composite, scrie Mediafax.

Capitalizarea Apple se apropia de 3.000 de miliarde de dolari la ora publicării ştirii. Indicii Nasdaq Composite şi S&P 500 se apreciau cu 0,05%, respectiv 0,1%.

Noua cască Apple, asemănătoare unor ochelari de ski, ar permite utilizatorilor să combine „realitatea virtuală” (VR), în care oamenii pot fi complet imersaţi într-o lume digitală, şi „realitatea augmentată” (AR), în care imaginile digitale sunt suprapuse peste lumea reală.

Produsul ar putea marca o nouă serie de investiţii într-o tehnologie care nu s-a ridicat la standardele impuse până acum de industrie. Când Facebook şi-a schimbat numele în Meta în octombrie 2021, compania atras tot mai mult interes către produsele VR/metaverse. Însă de atunci, vânzările şi timpul de utilizare au fost sub aşteptările gigantului, sugerând că marile companii de software VR mai au de lucrat pentru a crea produse de succes.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.