Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acțiunile Apple cresc după ce CEO-ul dezvăluie că investește în Metaverse: Vedem mult potențial în acest spațiu și investim în consecință

youtube.com
Tim Cook apple

Time Cook a spus într-un apel către investitori că aplicațiile Metaverse au mult potențial și că compania lui investește în dezvoltări AR pe dispozitivele sale. Prețul acțiunilor Apple a crescut după orele de tranzacționare, după ce CEO-ul Tim Cook a declarat, în timpul convorbirii privind veniturile companiei din trimestrul I 2022, că vede un potențial considerabil în spațiul Metaverse, conform cointelegraph.com.

Când a fost întrebat pe 27 ianuarie în timpul apelului despre oportunitățile Apple în Metaverse, Cook a răspuns „vedem mult potențial în acest spațiu și investim în consecință”.

„Explorăm mereu tehnologii noi și emergente și am vorbit pe larg despre cât de interesant este pentru noi în acest moment.”

Metaverse este un univers virtual interoperabil creat parțial de utilizatori, oferind socializare, jocuri și chiar concerte live. Deși poate fi accesat cu un browser, experiența este mai bună cu realitate virtuală (VR) sau realitate augmentată (AR).

APPL a scăzut cu aproximativ 3%, la 159,22 USD în timpul orelor obișnuite de tranzacționare, dar de atunci a crescut cu 8% la 167,23 USD în tranzacționarea după orele de lucru. Metaverse a fost doar unul dintre subiectele discutate la apel.

Appleinsider a raportat că în apelul din 27 ianuarie, Cook a subliniat că Apple (APPL) are deja un grup de 14.000 de aplicații în App Store care au fost proiectate folosind platforma de dezvoltatori AR ARKit. Aplicațiile concepute folosind ARKit ar putea ajuta utilizatorii să obțină acces la Metaverse.

În timp ce Meta s-a înclinat spre utilizarea căștilor Oculus pentru a cufunda utilizatorii în Metaverse, Apple a pariat până acum pe tehnologia AR. Lansarea unei căști Apple era programată în 2022, dar Bloomberg a raportat pe 14 ianuarie că ar putea fi amânată din cauza provocărilor hardware și software.

În ciuda îmbrățișării de către Cook a Metaverse, se crede că setul cu cască în dezvoltare este axat pe jocuri, comunicare și consumul de conținut. Până acum, cea mai mare companie din lume după capitalizarea pieței este în urmă în urma altor lideri tehnologici precum Meta și Microsoft, ambii mergând mai departe cu planuri publice de dezvoltare în Metaverse.

Microsoft a achiziționat recent Activision Blizzard pentru 69 de miliarde de dolari, cu intenția de a extinde jocurile Metaverse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.