Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acţiunile de pe Wall Street au încheiat tranzacţiile de marţi în scădere, înainte de prima dezbatere pentru alegerile prezidenţiale din SUA

CNBC
The Wall Street

Acţiunile de pe Wall Street au încheiat tranzacţiile de marţi în scădere, după trei şedinţe de creşteri, investitorii marcând profiturile înainte de prima dezbatere pentru alegerile prezidenţiale din SUA, transmite Reuters.

Toţi cei trei indici majori ai bursei din New York au închis în teritoriu negativ, potrivit news.ro.

Citește și: Ultim moment! BEC a publicat noile procente pentru Primăria Capitalei și sectoare. Ce noi schimbări au apărut

”Dezbaterea din această seară are potenţialul să influenţeze pieţele, fiind improbabil ca investitorii să îşi asume poziţii importante în avans. În prezent, pieţele sunt influenţare în mod clar de evenimentele de la Washington, fie de stimulentele fiscale, fie de alegerile prezidenţiale”, a declarat David Carter, director pentru investiţii la Lenox Wealth Advisors în New York.

Cel mai recent sondaj efectuat la nivel naţional arată că democratul Joe Biden este înaintea preşedintelui Donald Trump în mai multe state care pot determina învingătorul în alegerile din 3 noiembrie.

În timp ce alegerile au implicaţii în diferite sectoare, în special în sectorul sănătăţii, al energiei verzi şi în cazul beneficiarilor reducerilor de impozite coporative efectuate de Trump, analiştii băncii Goldman Sachs anticipează că o victorie în alegeri a democraţilor la Casa Albă şi în Congres ar fi benefică pentru profiturile companiilor membre ale indicelui S&P 500 până în 2024.

Citește și: Rareș Bogdan, anunțul momentului: ‘Vă asigur că vom crește pensiile cu mai mult de 14 la sută’

”Considerăm că pieţele se pot descurca atât cu Trump cât şi cu Biden, dar trebuie să ştie cine este învingătorul. Cresc însă îngrijorările dacă vom şti în noiembrie cine este învingătorul în alegeri, parţial din cauză vor fi atât de multe voturi prin poştă, a căror numărare va dura”, a adăugat Carter.

Indicele Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 0,48%, S&P 500 cu 0,49%, iar Nasdaq Composite cu 0,29%.

Între cele 11 sectoare importante ale S&P 500, cel al energiei şi cel financiar au consemnat cele mai mari scăderi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.