Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acţiunile europene au închis în creştere, după noi măsuri de stimulare anunţate de Banca Angliei: Preţurile petrolului au urcat cu până la 20%

Pixabay
sonda petrol

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de joi în creştere, susţinute de noile măsuri de stimulare anunţate de Banca Angliei, chiar dacă rămân întrebări dacă acestea vor fi suficiente pentru a compensa impactul economic al epidemiei de coronavirus, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Banca Angliei a redus dobânda de politică monetară cu 0,1% şi a mărit achiziţiile de obligaţiuni pentur suplimentarea lichidităţilor din piaţă, urmând exemplul măsurilor anunţate joi de Banca Centrală Europeană (BCE).

Citește și: Scuza senatorului amendat pentru că a condus cu viteză: mergeam să îmi fac testul pentru COVID 19

Indicele pan-european STOXX 600 a închis în urcare cu 2.9%, dar avansul este nesemnificativ comparativ cu pierderile înregistrate în ultima lună. Indicele a pierdut peste o treime din valoare de la un nivem maxim atins luna trecută.

”Până la urmă, nimic din toate acestea nu va opri, din păcate, recesiunea din Marea Britanie, care pare inevitabilă, la fel ca în restul lumii dezvoltate”, au scris James Smith, economist specializat în pieţe dezvoltate al ING, şi Petra Krpata, analist şef pentru pieţe emergente la ING.

Titlurile companiilor de telecomunicaţii au înregistrat cea mai bună performanţă, cu un avans al indicelui sectorului de circa 4,7%, Jefferies afirmând să unele segemente ale industriei de profil vor avea de câştigat de pe urma epidemiei.

Indicele sectorului energetic a crescut cu peste 3%, faţă de un minim al ultimelor 24 de ani, urmând tendinţa ascendentă a preţurilor petrolului.

Indicele STOXX 600 a scăzut îm prima parte a tranzacţiilor de joi, investitorii primind cu răceală măsurile de stimulare anunţate de BCE.

Citește și: Klaus Iohannis către românii din diaspora: ‘să nu vină în acest an acasă de sărbători’

Indicele londonez FTSE 250, al companiilor cu capitalizare medie, a scăzut cu 1,4%. În condiţiile în care Londra se pregăteşte de o oprire aproape totală a activităţilor din cauza virusului.

Acţiunile grupului german Bayer au crescut cu 3,6%, pe fondul colaborării cu guvernul german în legătură cu epidemia.

Indicele londonez FTSE 100 a crescut cu 1,4%, DAX al bursei din Frankfurt cu 2%, CAC 40 al bursei din Paris cu 2,68%. Indicele FTSE MIB al bursei din Milano a urcat cu 2,3%, iar IBEX 35 al bursei din Madrid cu 1,93%.

Preţurile petrolului au avansat cu până la 20%, investitorii analizând măsurile de stimulare anunţate de băncile centrale, dar analiştii consideră că avansul va fi de scurtă durată, din cauza impactului epidemiei de coronavirus asupra cererii.

Petrolul american WTI şi petrolul Brent au pierdut jumătate din valoare în mai puţin de două săptămâni.

Citește și: Traian Berbeceanu atenționează: ‘Trebuie să ne îngrijoreze’ .

Cotaţia petrolului Brent a crescut cu 9%, la 26,88 dolari pe baril, după ce miercuri a coborât până la 24,52 dolari pe baril, cel mai redus nivel atins după 2003.

Preţul petrolului West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 19%, la 24,22 dolari pe baril, după un declin de aproape 25%, la cel mai redus nivel din ultimii 18 ani, în şedinţa precedentă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.