Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acţiunile europene au închis luni în creştere, susţinute de speranţele investitorilor într-o redresare economică rapidă

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de luni în creştere, susţinute de speranţele investitorilor într-o redresare economică rapidă şi de acorduri de preluare a unor companii, de ordinul miliardelor de dolari, transmite Reuters preluat de news.ro

Indicele pan-european STOXX 600 a urcat cu 0,3%, continuând creşterea de 3,5% înregistrată săptămâna trecută, care a fost în ton cu pieţele globale, Wall Street şi un indice al acţiunilor la nivel mondial, care au atins maxime record.

Titlurile Dialog Semiconductor au avansat cu 16%, la cel mai ridicat nivel din ultimele două decenii, în urma unui acord prin care producătorul japonez de cipuri Renesas Electronics a convenit preluarea designerului de cipuri listat la Frankfurt, pentru 4,9 miliarde de euro în numerar.

”Sunt multe companii europene care au pierdut interesul investitorilor internaţionali, iar acest acord arată că investitorii globali, în special americani, japonezi sau chinezi vor să investească în astfel de nume”, a spus Chris Bailey, analist european la firma Raymond James.

Compania franceză Veolia Environnement a anunţat că lansează o ofertă pentru preluarea integrală Suez, care o evaluează la 11,3 miliarde de euro, după ce a renunţat la eforturile de a obţine sprijinul consiliului de administraţie al Suez.

Indicele german DAX a stagnat, după ce a atins un nivel record la începutul tranzacţiilor. CAC 40 al bursei din Paris a avansat cu 0,47%, iar FTSE 100 al bursei din Londra a crescut 0,53%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.