Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acţiunile lui Trump lovesc extrema-dreaptă din Germania. AfD scade în sondaje

Un sondaj publicat miercuri în Germania indică faptul că acţiunile 'haotice' ale preşedintelui american Donald Trump au dus la scăderea susţinerii alegătorilor germani faţă de formaţiunea de extremă dreaptă Alternativa pentru Germania (AfD), relatează DPA, conform agerpres.

Din cercetarea realizată de institutul Forsa pentru revista germană Stern şi postul RTL reiese că AfD se află acum la o cotă de 8% în preferinţele electoratului, ceea ce marchează cel mai slab rezultat din ultimele şapte luni şi reprezintă, de asemenea, o scădere cu patru procente faţă de momentul când Trump a preluat preşedinţia SUA, la 20 ianuarie.

ALERTĂ la o şcoală din Germania după ce a fost anunţată prezenţa unui individ ÎNARMAT - FOTO

'Stilul de conducere haotic al preşedintelui american Donald Trump, atât de apreciat anterior, este acum o sursă de îngrijorare, date fiind crizele în derulare peste tot în lume', a declarat directorul Forsa, Manfred Guellner, potrivit sursei citate.

Sondajul dat publicităţii miercuri mai arată că CDU, partidul cancelarului Angela Merkel, conduce în preferinţele alegătorilor, fiind cotat cu 34 de puncte procentuale. Social-democraţii (SPD), partenerii minoritari din cadrul coaliţiei la putere în Germania, au obţinut 31% din intenţiile de vot.

SPD a înregistrat o creştere în sondaje după ce fostul preşedinte al Parlamentului European, Martin Schulz, a preluat conducerea partidului cu intenţia de a fi adversarul lui Merkel la alegerile din septembrie.

'Unii dintre susţinătorii moderaţi ai AfD au migrat către SPD pentru că îl consideră pe Schulz capabil să o înlocuiască pe Angela Merkel, pe care ei o detestă', a mai spus directorul Forsa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.