Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acţiunile europene sunt în plină ascensiune: au încheiat tranzacţiile de joi la cel mai ridicat nivel din aprilie 2022

Acţiunile celor mai mari companii europene au încheiat tranzacţiile de joi la cel mai ridicat nivel din aprilie 2022, în pofida unei după-amiezi agitate după publicarea datelor privind inflaţia din SUA, transmite CNBC, citat de news.ro.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în urcare cu 0,7%, iar majoritatea sectoarelor şi burselor majore au consemnat o evoluţie pozitivă.

Acţiunile companiilor din sectorul comerţului cu amănuntul au condus câştigurile, cu un avans de aproape 2%, în timp ce componentele acţiunilor companiilor producătoare de produse chimice şi de asistenţă medicală au scăzut fiecare cu aproximativ 0,1%.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a urcat cu 0,74%, CAC 40 al bursei din Paris cu un procent similar, în timp ce indicele FTSE 100 al bursei din Londra a avansat cu 0,9%.

Raportul privind indicele preţurilor de consum din Statele Unite din decembrie a fost în conformitate cu aşteptările economiştilor, pentru o scădere lunară de 0,1%, dar o creştere de 6,5% de la an la an. Aceasta, comparativ cu un câştig lunar de 0,1% în noiembrie şi un ritm anual de 7,1%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.