Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acţiunile Moderna, în cădere liberă după ce vânzările vaccinului COVID-19 au scăzut enorm pe plan mondial

Grupul farmaceutic american Moderna Inc a înrăutăţit joi estimările din 2022 privind vânzările pentru vaccinul său COVID-19, menţionând problemele de aprovizionare care vor întârzia până în 2023 unele livrări, ceea ce a provocat un declin al acţiunilor de aproape 11%, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Vaccinul Moderna utilizează o nouă tehnologie, denumită ARN mesager (mRNA).

Compania se aşteaptă acum la vânzări de 18 - 19 miliarde de dolari în 2022, faţă de prognoza precedentă, de 21 miliarde de dolari, din cauza întârzierilor la partenerul contractual de producţie.

De asemenea, cererea pentru vaccinuri originale COVID-19 este în scădere pe plan global, după ce ţările au finalizat campaniile de vaccinare primară, iar lansarea vaccinării cu dozele booster actualizate pentru Omicron este lentă în Statele Unite şi în Europa.

Previziunile Moderna vin după ce rivala Pfizer Inc a raportat vânzări peste aşteptări pentru vaccinul său COVID-19, iar compania şi-a îmbunătăţit estimările anuale privind livrările.

În trimestrul trei din 2022, vânzările Moderna s-au situat la 3,36 miliarde de dolari, în timp ce analiştii de pe Wall Street se aşteptau la 3,53 miliarde de dolari.

În 2023, Moderna se aşteaptă la vânzări de 4,5 - 5,5 miliarde de dolari de pe urma contractelor semnate pentru vaccinul său COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.