Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acțiunile Renault, proprietarul Dacia, se duc la vale - Totul pornește de la situația din Japonia

economedia.ro
renault nissan

Acţiunile Renault şi-au extins pierderile marţi, după ce deprecierea semnificativă a yenului a generat discuţii privind posibilul impact asupra câştigurilor producătorului auto francez, ţinând cont că acesta deţine o participă majoritară în compania niponă Nissan, spun traderii, transmite Reuters.

Moneda japoneză şi-a continuat deprecierea în raport cu dolarul american, care a depăşit pragul simbolic de 150 de yeni, ceea ce a dat naştere la speculaţii cu privire la posibilitatea unei noi intervenţii a Băncii Japoniei în sprijinul yenului, notează Agerpres.

Marţi, dolarul american se tranzacţiona pentru 150,165 yeni, cel mai ridicat nivel din octombrie 2022, pe fondul aprecierii monedei SUA faţă de majoritatea valutelor, în urma creşterii randamentelor bondurilor SUA. După aceea, dolarul s-a depreciat cu 0,51% faţă de yen, la 149,08 yeni, ceea ce sugerează intervenţia Băncii Japoniei pe piaţă, pentru a stopa scăderea monedei naţionale.

La Bursa de la Paris, acţiunile Renault au închis marţi în scădere cu 5,9%, după ce înainte de fluctuaţiile yenului se înregistra un declin de 3,1%.

În trimestrul doi din 2023, contribuţia Nissan la câştigurile Renault s-a situat la 271 milioane de euro (283,2 milioane de dolari).

Alianţa dintre Renault şi Nissan datează din 1999.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.