Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acţiunile Tesla au urcat cu până la 12%, iar capitalizarea companiei s-a mărit cu peste 40 de miliarde de dolari

tesla

Acţiunile producătorului american de automobile electrice Tesla au crescut marţi cu până la 12%, iar capitalizarea companiei s-a mărit cu peste 40 de miliarde de dolari, dând un nou impuls averii miliardarului Elon Musk, în urma informaţiei că titlurile companiei vor fi incluse în indicele S&P 500 pe 21 decembrie, transmite Reuters.

În urma acestui avans, averea lui Elon Musk s-a mărit cu 15 miliarde de dolari, potrivit Business Insider, potrivit news.ro.

Citește și: Circulară în Guvern: demnitarii și funcționarii se bagă în față la vaccinarea împotriva Covid-19/ DOCUMENT

La o capitalizare de cel puţin 400 de miliarde de dolari, Tesla ar reprezenta peste 1% din valoarea totală a companiilor listate în S&P 500, fiind posibil să fie cea mai valoroasă companie care este inclusă în acest indice.

S&P DJI a anunţat luni că includerea Tesla va necesita ca fondurile care urmăresc indicele să vândă acţiuni în valoare de circa 51 de miliarde de dolari din deţinerile lor actuale, pentru a cumpăra acţiuni Tesla şi a-şi reechilibra portofoliile în conformitate cu indicele.

Acţiunile Tesla au crescut de peste cinci ori în acest an, iar marţi au avansat cu 11%, la 453,42 dolari pe unitate, fiind pe locul opt între cele mai tranzacţionate titluri, la scurt timp după deschiderea bursei.

La o capitalizare de circa 430 de miliarde de dolari, Tesla valorează mai mult decât a crescut S&P luni, după ştirile privind succesul studiului clinic în fază finală pentru vaccinul împotriva Covid-19 al companiei Moderna.

Capitalizarea de piaţă combinată a S&P 500 este de aproape 32.000 de miliarde de dolari, iar datele S&P DJI de la începutul anului arată că investiţiile indexate la acesta au atins 4.600 de miliarde de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.