Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acțiunile UBS au atins cel mai înalt nivel din octombrie 2008

FINACO
profit calcule impozite

Acţiunile UBS înregistrau joi cel mai ridicat nivel din octombrie 2008, mărind avansul care a ajutat banca elveţiană să-şi depăşească rivalele europene, după ce a preluat Credit Suisse, transmite Reuters.

Joi, titlurile UBS au urcat cu peste 6% la Bursa de la Zurich, îndreptând-se spre cel mai mare avans zilnic din martie, după ce UBS a anunţat că va păstra banca locală Credit Suisse şi o va integra complet, sperând să realizeze reduceri de costuri de peste 10 miliarde de dolari la nivelul grupului, conform agerpres.

"Decizia vine după examinarea tuturor opţiunilor. Analiza noastră a arătat clar că integrarea completă este cea mai bună soluţie pentru UBS, acţionarii noştri şi economia elveţiană", a afirmat directorul general al grupului bancar elveţian UBS, Sergio Ermotti.

Anul acesta, acţiunile UBS au urcat cu 36%, în timp ce indicele bancar european a înregistrat un avans de 13,5%.

Tot joi, UBS a anunţat că intenţionează să renunţe la 3.000 de angajaţi în Elveţia în următorii ani, în vederea reducerii costurilor cu peste 10 miliarde de dolari.

Într-un memoriu către angajaţi, Ermotti a informat că vor fi concediaţi 1.000 dintre ei, ca rezultat al integrării diviziei locale a Credit Suisse, şi se va renunţa la încă 2.000 de angajaţi după o restructurare semnificativă a acesteia.

UBS speră să realizeze până la finalul lui 2026 reduceri de costuri de peste 10 miliarde de dolari la nivelul grupului, după ce anterior estima un nivel de opt miliarde de dolari până în 2027. Majoritatea economiilor se va realiza în urma reducerii numărului de angajaţi.

În martie, UBS a acceptat să preia Credit Suisse pentru 3 miliarde de franci elveţieni (3,4 miliarde de dolari) în acţiuni şi de asemenea să preia pierderi în valoare de până la 5 miliarde de franci, în cadrul unei "căsătorii de urgenţă", instrumentată de autorităţile elveţiene pe fondul unor turbulenţe în industria bancară mondială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.