Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acţiunile Xiaomi au scăzut cu până la 6% la debutul la bursa din Hong Kong

realitatea.net
criza bursa

Acţiunile producătorului chinez de smartphone-uri Xiaomi au scăzut luni cu până la 6% la debutul la bursa din Hong Kong, din cauza îngrijorării investitorilor legate de evaluarea companiei, transmite Reuters, conform news.ro.

Xiaomi a stabilit preţul ofertei sale iniţiale la 17 dolari HK pe acţiune, nivelul inferior al preţului său indicativ, şi a atras 4,72 miliarde de dolari în cea mai mare listare din sectorul tehnologiei care a avut loc în ultimii patru ani la nivel mondial.

Acţiunile au atins un minim de 16 dolari HK la deschiderea tranzacţiilor, în timp ce indicele principal al bursei din Hong Kong a crescut cu 1,4%.

Oferta publică iniţală a evaluat Xiaomi, care fabrică şi aparatură electrocasnică şi dispozitive conectate la internet, la circa 54 de miliarde de dolari, aproape jumătate comparativ cu ţinta iniţială ambiţioasă, de 100 de miliarde de dolari.

”Tranzacţiile sub preţul de emsiune sugerează că investitorii încă simt că evaluarea acţiunilor este relativ ridicată comparativ cu Tencent şi Apple, a spus Linus Yip, director de strategie la firma First Shanghai Securities.

Listarea are loc într-o perioadă dificilă pentru bursa din Hong Kong. Principalul indice al bursei a atins săptămâna trecută cel mai scăzut nivel din ultimele 9 luni, investitorii fiind îngrijoraţi de escaladarea tensiunilor comerciale dintre Statele Unite şi China.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.