Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Activele fondurilor private de pensii AU EXPLODAT: Creștere RECORD față de 2018

click.ro
pensie

Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de peste 59,11 miliarde de lei, la 30 septembrie 2019, în creştere cu 26,8% faţă de nivelul existent în luna similară a anului trecut, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Titlurile de stat deţin cea mai mare pondere în cadrul activelor, de 36,28 miliarde de lei, respectiv 61,38%. Pe locul doi de află acţiunile, cu 12,415 miliarde de lei (21%). Obligaţiunile corporative se situează pe locul al treilea din acest punct de vedere, cu 4,168 miliarde de lei, respectiv 7,05% din totalul activelor, conform Agerpres.

Citește și: Avertizare METEO de ULTIM MOMENT - Sunt vizate 12 județe și municipiul București

Conform datelor ASF, valoarea activului total al fondurilor de pensii de la Pilonul II era de 59,114 miliarde de lei, la 30 septembrie 2019, iar valoarea activului net era de 59,101 miliarde de lei.

Fondurile de pensii private obligatorii aveau 7,376 milioane de participanţi. Conform datelor ASF, de la începutul colectării în sistem au fost virate contribuţii pentru 7,249 milioane de participanţi.

În luna iulie 2019, au fost virate contribuţii pentru 3,914 milioane de participanţi, iar pentru 3,442 milioane nu au fost virate contribuţii.

Pe pilonul II sunt active următoarele fonduri de pensii: Metropolitan Life Pensii, Aripi, AZT Viitorul tău, BCR, BRD, NN şi Vital.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.