DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Activele nete ale celor 220 fonduri deschise și închise, locale și străine, au crescut în luna mai cu 6,6%

Economica.net
investitii fonduri dezvoltare

Activele nete ale celor 220 fonduri deschise și închise, locale și străine, au crescut în luna mai cu 6,6%, până la nivelul de 42,3 mld lei (8,7 mld euro), și au scăzut cu 15% de la începutul anului; ieșirile nete ale lunii au totalizat 3,6 mil lei (0,7 mil euro), anunță AAF, potrivit MEDIAFAX.

Cele mai performante 5 fonduri în ultimele 12 luni au înregistrat randamente anuale nete între 7,7% și 16,3%; pe un orizont de 36 de luni, cele mai performante 5 fonduri au avut randamente cuprinse între 18,5% și 40,3% , obținute de-a lungul ultimilor 3 ani de zile (față de luna mai 2017), precizează comunicatul Asociației Administratorilor de Fonduri.

Citește și: VIDEO! Tânăr bătut și încătușat de polițiști live pe Facebook: ‘Trebuie să purtați mască de protecție și mănuși’

Activele nete ale celor 84 de fonduri deschise locale au crescut în luna mai cu 1,2%, până la 20 mld lei (4,1 mld euro) iar de la începutul anului au scăzut cu 19,6%.

Fondurile deschise locale au înregistrat în luna mai ieșiri nete de 27 mil lei (5,6 mil euro), fiind vizate fondurile de obligațiuni și instrumente cu venit fix (-81,2 mil lei) și cele de randament absolut (-23,5 mil lei), în vreme ce fondurile reunite sub categoria “alte fonduri” (53,2 mil lei), cele de acțiuni (23,3 mil lei), cele diversificate (0,6 mil lei) și cele cu capital protejat (0,4 mil lei) au înregistrat intrări nete.

Activele nete exprimate în lei ale celor 105 fonduri deschise străine distribuite în România au crescut în luna mai cu 5,2% față de luna precedenta, până la 0,87 mld lei (0,18 mld euro) iar de la începutul anului au scăzut cu 10,7%.

Citește și: În contextul creșterii cazurilor de coronavirus, Nelu Tătaru trage semnalul: O să fim nevoiți să aplicăm și anumite restricții

Fondurile deschise străine distribuite în România, având o pondere de 4,2% în totalul activelor fondurilor deschise de investiții, au înregistrat în luna raportată intrări nete de 24,4 mil lei (5 mil euro ).

Activele nete ale celor 31 de fonduri închise (inclusiv SIF-uri și FP) au crescut cu 12,3% în luna mai, până la 21,3 mld lei (4,4 mld euro); fondurile închise locale au avut ieșiri nete de 0,8 mil lei (0,16 mil euro ) în luna raportată. piața totală a fondurilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.