Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Activiști pentru climă protestează din nou la Poarta Brandenburg din Berlin

Paul Zinken / DPA / Profimedia
activisti brandenburg

Activişti pentru climă aparţinând grupării Last Generation au blocat din nou traficul în mai multe zone din Berlin joi dimineaţă, inclusiv în faţa emblematicei Porţi Brandenburg, situată în inima capitalei Germaniei, informează DPA.

Protestul a implicat baloturi de fân şi paie, potrivit mişcării şi poliţiei din Berlin. Activiştii au transportat baloţi de paie într-un vehicul închiriat, dar poliţiştii nu le-au dat voie să le descarce vizavi de monumentul istoric, a precizat poliţia, potrivit Agerpres.

Gruparea a anunţat că protestul cu paie şi fân a avut succes, dar nu a precizat în mod clar unde a avut loc.

''Mai mulţi oameni blochează în prezent strada cu câteva zeci de baloţi de paie'', a spus grupul. Proteste s-au înregistrat pe artera comercială Kurfürstendamm, precum şi într-un cartier rezidenţial din partea vestică a oraşului.

Last Generation este o mişcare bine-cunoscută şi controversată în Germania pentru tacticile sale agresive, care includ blocarea străzilor sau demonstraţii în timpul cărora activiştii se lipesc deseori de caldarâm.

Activiştii pentru climă din această grupare au perturbat de asemenea evenimente majore şi au organizat proteste în care au fost implicate picturi faimoase din muzee germane.

Autorităţile din Berlin depun în continuare eforturi pentru a îndepărta vopseaua portocalie pe care activiştii au împroşcat-o pe pilonii Porţii Brandenburg la mijlocul lunii septembrie.

Joi dimineaţă, poliţia din Berlin a mobilizat circa 300 de poliţişti pentru a dispersa protestele activiştilor Last Generation.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.